Blåseensemblets Tubajulekalender

Tubaist i Det Norske Blåseensemble Roger Fjeldet har tatt med seg tubaer og andre messinginblåseinstrumenter fra instrumentsamlinga si opp til Ormtjernhytta for å lage en musikalsk julekalender til førjulstiden. Fra 1. desember og frem til jul kan du åpne 24 luker i Rogers tubajulekalender!

På Ormtjernhytta er det jul allerede. Nissen sitter på peiskanten, kakemenn er lagt på fat og juletreet står pyntet i stua. Under treet ligger det en rekke flotte messingblåseinstrumenter, og midt i stua sitter Roger Fjeldet ikledd lusekofte, og med en digert blåseinstrument ved sin side. Tubajulekalenderen er Rogers idé. I 2017 publiserte Blåseensemblet sin første musikalske julekalender med Roger i hovedrollen.

– Idéen har vært der i mange år, forteller Roger, jeg har jo samla instrumenter over mange år og så nevnte jeg det for Christer i 2017. I november samme år filmet vi en julekalender i en litt enklere versjon, den gangen laga vi hele greia på lunsjrommet på jobben.

Jula har ankommet Ormtjernhytta.

Blåseensemblet slår på stortromma for årets julekalender, denne gangen er det hanket inn både filmteam og produsent til prosjektet. Dette blir helproft! Rundt Roger svinser det folk med ledninger og utstyr, og ved kjøkkenet står markedssjef Christer Elnes og styrer med lyden.

Grunnkonseptet er omtrent likt som forrige gang: Fra første desember og frem til jul vil Blåseensemblet daglig åpne en ny luke i kalenderen, og hver dag finner vi Roger bak luka med et nytt instrument i fanget og en ny julesang på lur. Repertoaret består av alt fra viser til julepop og salmer. Og hver dag blir det et nytt spørsmål vi kan svare på!

Elgen har tatt på seg nisselua for anledningen. Det er ikke ofte han har Blåseensemblet i hus.

– Jeg kommer til å spille en ny julesang hver dag, forteller Roger, og så forteller jeg litt om instrumentene. Jeg kommer nok til å prate litt mer i denne kalenderen enn i den forrige, og så vil jeg vise frem de ulike tubaene som finnes.

Svarer du riktig på Rogers julekalenderspørsmål kan du vinne noe fint. Premier er det gullsmed Camilla Thomsen Meyer som har spesiallaget!

Ute i spisestua står tubaer og andre messinginstrumenter fra Rogers rikholdige samling på rekke og rad, det blinker i messingblåsere av ulike slag som venter på å bli spilt på.

–Jeg har med rundt førti instrumenter, forteller Roger. Av dem er vel rundt halvparten tubaer. Og så har vi noen baryton- og tenorinstrumenter. Jeg skal fortelle litt om de ulike instrumentene, og så spiller jeg på et nytt instrument hver dag.

Roger spiller litt, jeg får en liten prøvesmak på en av låtene som skal med i kalenderen. Men den sier jeg ikke navnet på, for det er hemmelig enn så lenge!

Roger spiller på Ormtjernhytta. Foto: Ellen Midtfjeld.

Første luke skal spilles inn, alle andre enn Roger må ut av julestua. Det er rigget klart med lys og lyd, og det skal fyres i peisen for å skape skikkelig julestemning.

Blåseensemblet skal tilbringe to julete innspillingsdager på Ormtjernhytta, da skal 24 luker være ferdig innspilt. Og tirsdag 1. desember kan du åpne første luke! Da er det bare å tune inn på Blåseensemblets Facebooksider, der vil de dele tubakalenderen.

Her kan du følge Det Norske Blåseensemble på Facebook.

Her kan finner du Blåseensemblets nettside. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer