Blåseensemblets familiedag på Kulturhuset

Lørdag 13. august fyller Det Norske Blåseensemble Kulturhuset i Halden med forestillinger, konserter, og aktiviteter fra 11 til 15. Her blir det sang, skaperverksted, musikklaboratorium, teater, og improvisasjon. Denne dagen er skreddersydd for barna, og alt er GRATIS!

Det blir et spennende program for barna på Kulturhuset lørdag, med mange og varierte tilbud for barn i alle aldre:

Rottefangeren fra Hameln

I første etasje vil Pianostredet Figurteater gjenta fjorårets suksess fra festningen og by på en flott dukketeaterforestilling om Rottefangeren fra Hameln. Det hele akkompagneres av en treblåsetrio fra Blåseensemblet, med klarinett, fløyte og fagott. Og slagverk!

Daniel Sandvik og Håkon Mørland i Pianostredet Figurteater lager dukketeater ved hjelp av skyggeteater og dukker de har laget selv.

Kom og syng – Sangskatten

Sjefen over alle sjefer; Asgeir Borgemoen, tropper opp for å synge kjente og kjære barnesanger sammen med barna, med et lekent Blåseensemble i rygg. Alle inviteres til å synge med!

Improviser til kortfilm

Ensemblets musikere inviterer alle barn til å være med og improvisere musikk til en kortfilm! Musikerne vil veilede barna gjennom seansen, og hjelpe dem å forstå hva improvisasjon dreier seg om.

Lag lyd med skinn, tre og metall

I andre etasje skal slagverker André Fjørtoft rigge seg til med sine slagverksinstrumenter, og inviterer barna inn til å eksperimentere med lyd! Her er det bare å slå seg løs med stikker og trommer av både skinn, tre og metall!

Barna får leke seg med slagverk sammen med André! Foto: Veronica van Groningen.

Herr Dr. Roger W. Frankentuba’s Tubalubarium:

Dypt nede i Kultuhusets kjeller finner vi Herr Dr. Roger W. Frankentuba’s Tubalubarium. Hva den gale – men snille – tubadoktoren har funnet på der nede er ikke godt å si, men at du i Tubalubarium får du møte instrumenter og lyder i former og fasonger som utfordrer både sjel og sinn det vet vi med sikkerhet.

Herr Dr. Roger W. Frankentuba aka Roger Fjeldet. Foto: Veronica van Groningen.

Alle aktiviteter og forestillinger går gjennom hele dagen, så det er mulig å få med seg alt man ønsker. I tillegg vil det være aktiviteter som quiz og ballkast i tuba  – og kafeen er selvsagt åpen hele dagen!

Dørene åpner 11!

Kommentarer

kommentarer