Ber om midler til brannvakt på Linnekleppen

Fra Linnekleppen kan man se utover store deler av Østfold og grensetraktene til Sverige. Den unike utsikten har gjort tårnet til en svært viktig faktor i skogbrannovervåkningen. Skogselskapet i Østfold har sendt en henvendelse til Halden kommune og bedt om årlig bevilgning for å sikre bemanning av tårnet på Linnekleppen.

Linnekleppen er et populært turmål for mange i Østfold.  Det ligger på grensa mellom Rakkestad og Marker, og har Nord-Europas eneste betjente brannvakttårn. Tårnet ble etablert i 1908 og det er bemannet fra juni til september.
Det er Skogselskapet i Østfold som bemanner tårnet og de har henvendt seg til kommunene i Østfold for å få midler til bemanningen.
– Vi står foran en ny sesong med skogbrannovervåking fra Linnekleppen. Hensikten med denne henvendelsen er å sikre finansiering av skogbrannvaktas arbeid de kommende tre år, skriver daglig leder Ole Brække.
– Linnekleppen har vist seg å ha en viktig rolle i skogbrannovervåkingen i fylket. Kostnaden med bemanning ligger på ca kr 250 000 i året. Vi har gjennom en årrekke hatt sponsorer fra næringslivet. Disse har vi med oss også i år. Likevel er det behov også for kommunal drahjelp.

Hvert år blir det oppdaget mange skogbranner i Østfold-områdene og ofte er det takket være bemanningen i tårnet på Linnekleppen.
Skogselskapet planlegger at tårnet skal bemannes ved at vaktmesterne er tilstede ved behov for overvåkning og at de uansett er tilstede i helgene fra juni til september.
– Årsaken til at vakta skal være tilstede i helgene er for å ta imot besøkende som har Linnekleppen som turmål.

Brannsjef i Halden kommune, Ole Christian Torgalsbøen, bekrefter at Halden kommune vil bidra til at bemanningen på Linnekleppen finansieres.
– Kommunen vil bidra med et årlig tilskudd på 10 000 kroner pr. år i tre år fremover.

Vil du vite mer om turområdet Linnekleppen anbefaler vi at du tar en titt på facebooksiden til ”Turer i Halden og omegn”.

Kommentarer

kommentarer