Benedict og Dronningen

Denne helgen er det premiere for musikalen Dronningen kaller på Vannvogna! Manusforfatter er ingen ringere enn Benedict Parton.

Lørdag 18. september braker det løs. Da går teppet for første gang opp for den splitter nye musikalen Dronningen kaller! Ideen er Aasmund Kaldestads, Aasmund ville nemlig lage musikal av sin fars barnebok Dronninga kallar. Aasmund visste umiddelbart hvem han skulle ringe for å trylle barnebok om til musikal. Og Benedict Parton tok naturligvis oppfordringen!

– Jeg har aldri skrevet musikal basert på en bok før, forteller Benedict, jeg har jo alltid bare begynt fra scratch. Så dette er rammer jeg aldri har operert innafor før. Men når det er sagt, så fikk jeg rimelig frie tøyler fra Per Olav Kaldestad. Tematikken er den samme som i boka, men jeg har tatt meg en del friheter.

Benedict Parton har begått en ny musikal!

Handlingen i Dronningen kaller utspiller seg som dere sikkert har skjønt i en bikube. Biedronningen befinner seg i sentrum av historien, og hun er særs stressa. Bikuben hennes er trua! Biene blir syke, og dronningen orker ikke å forholde seg til katastrofen. Hun ber om å bli hypnotisert tilbake til lykkeligere tider, den gangen hun var ung og ikke hadde så mye ansvar. Men virkeligheten innhenter snart dronningen.

En barnebok om bier, forfattet av Aasmunds far: Per Olav Kaldestad. Illustrasjoner ved Hilde Kramer.

Benedict tilbragte et år over tastaturet, handlingen vokste sakte men sikkert frem i løpet av koronaens år. For de som har sett Benedicts tidligere musikaler, er det ingen hemmelighet at humor er ofte brukt virkemiddel. Se nå for dere Benedict, bøyd over tastaturet, småhumrende mens han tryller frem karakternavn og personlighetstrekk.

– Dronningens rådgiver heter Birmar Pollen, og sikkerhetssjefen har fått navnet Diggbert Nektarsen. Begge er naturligvis forelsket i dronningen. Det er mye fjas. Men skal man si noe seriøst: bruk humor! Det skal ikke være moralske pekefingre her, mest moro. Som jeg skrev i pressemeldingen til SA; det er 0.2 prosent pedagogikk, resten er er ren og skjær underholdning.

Disse flinke Villekulla-barna er med i musikalen. Fra venstre: Tilde Klubbenes Skjetne, Tomine Rangøy Sjåland, Thora Hjelle Milde og Leah Louise Borgen-Johansen.

Hjemme i stua har Benedict diktet opp personligheter og karaktertrekk.

– Jeg har gjort dronningen litt klumsete. Så har regissør Morten Milde føyd til et karaktertrekk ved dronningen i ettertid; hun er naturligvis blitt bipolar.

Når Benedict skriver musikaler, liker han å ha regi selv. Men han har ingen problemer med å gi fra seg tøylene til Morten.

– Morten er fantastisk flink, og dessuten en veldig fin fyr. Vi har jo jobbet sammen før også, vi jobber veldig godt sammen.

Fra venstre bak: Carl André Johansson, Benedict Parton, Johannes Lindrupsen, Aasmund Kaldestad, Eva Iselinn Erichsen og Morten Milde. Foran: Thora, Lea, Tomine og Tilde.

Eva Iselinn Erichsen spiller dronningen! Johannes Lindrupsen, Aasmund Kaldestad og jentene i front har også roller i stykket. Koreografi er ved Carl André Johansson.

Musikalen har endret retning underveis i prosessen.

– Det er første gang jeg har skrevet et manus tre ganger, ler Benedict. Vi har endret på mye siden Morten leste manuset for første gang. Det er en dynamisk prosess.

Med en snau uke til premiere får vi gå ut fra at Benedict ikke skal måtte gå til tastaturet en fjerde gang – handlingen er etter all sannsynlighet både spikra og finpussa! Dette kan dere glede dere til! Og her skal dere få en liten smakebit på musikken i Dronningen kaller!

Lukk opp øra og ta en lytt til dette:

Musikalen spilles i to omganger henholdsvis lørdag 18. og søndag 19. september på Vannvogna, og så drar ensemblet på Østfoldturné!

Billetter til Dronningen kaller finner du her!

 

 

 

Kommentarer

kommentarer