Belfast Express kommer til Bryggerhuset

Annonsørinnhold: Førstkommende lørdag kommer et av Haldens mestspillende band til Bryggerhuset. Belfast Express har underholdt haldenserne i snart 20 år og har ikke tenkt til å gi seg med det første.

Belfast Express, tidligere Belfast Muslims, er ikke et band som er kjent for å gi ut mange plater eller dra på lange turneer. I stedet er de kjent for å være tro mot stilen sin og virkelig levere god stemning på konserter.

Bandet består av Eivind Stensrud, Magne Skaug, Kjetil Johnsen, Steinar Nilsen, Åsmund Solli, Markus Linge og Rino Silden.

Vi lar Sally O’Connor, band girlfriend, si noen ord om Belfast Express.

…1997…

En håndfull uflidde, slitne og kjærlighetssøkende menn sitter og raker glørne ut av det bålet som en gang brant, og het Rovers.

Pistoler, brennevin, folkemusikk, rock og kvinner, reiser seg som en fugl Fønix fra asken og formes til det som i dag er BELFAST MUSLIMS.

Karene staket ut en kurs og bestemte seg for å gjøre hva menn må gjøre, spille folk and rock på en slik måte at du gråter, ler, lider og lager deg drømmer av det!

Med sceneforakt, tradisjonell irsk og engelsk folkemusikk i brystet og punk i baklomma, kastet de seg ut i et inferno av livejobber, reising, selskapsliv og våkenetter.

Halden likte det, Norge likte det ,- og utallige mennesker mente at dette måtte lydfestes.

Mennene ristet av seg landeveiens redsler og støttet hverandre på vei til studio, og gitarer, feler, mandoliner, trekkspill og fløyter ble spisset.

Kort tid senere åpenbarte resultatet seg i en cd kalt «Spanish Lady.»

Albumet landet som et brak i miljøet, og det snørte seg i halsen på selv de eldste revolvermenn. Cd èn gjorde at bandet ble hentet til spillejobber i hver minste avkrok av kongeriket, og dette året deltok gruppen også på flere festivaler i Tyskland.

To år senere var det igjen på tide med en ny innspilling, og tilblivelsen av platen «Cigarettes & Bayonets» foregikk nærmest live i studio. Tekstene og låtene på denne platen favner over det meste av hva et menneske kan oppleve gjennom et langt liv, og det sies at hvis du er riktig stille en mørk vinternatt, så kan du høre svak, både gråt og latter fra cd hyllen din, fra plassen hvor dette albumet står…

Husker bare den gang jeg for første gang fikk høre og oppleve denne gruppen. Jeg enset ikke de skrikende hordene omkring meg, men ble hensatt til en tilstand hvor jeg fikk oppleve det innerste av nordisk, irsk, engelsk og amerikansk rock`s  vesen.

En dag vil ditt hjemsted få besøk av en håndfull smørblide menn som koser seg, drikker øl og godsnakker med befolkningen.

Men, så fort mørket faller på, vil BELFAST MUSLIMS flerre natten og gi deg en tur du aldri glemmer.


Konserten med Belfast Express er 22.oktober kl. 22 på Bryggerhuset.

 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer