Barnekonsert med Onkel Tuka på Hov

Folk i Halden – Hov

Storm heter jeg. Jeg er tre år, og i går ble jeg «Tuka-fan»!

Reporter Storm!

Folk i Halden lagde fest for meg. Ja, ikke bare meg, så klart, men også for de som er større enn meg. For det var mange der.

Konserten ble holdt på Hov, eller som Håkon Ohlgren sa, «der som gamle Folkevang brant ned en gang». Han visste hvem som hadde tent på skolen, men det holdt han for seg selv.

Håkon Ohlgren vet hvem som tente på den gamle skolen. 

Med et tigerstempel på hånda og tre lodd i hånda, som vi kunne bytte mot pølse, brus og is, kunne festen starte.

Stedet var helt perfekt. Jeg kunne leke, dumpe, huske, ake og klatre, og til og med skyte med luftgevær! Sverre (snart 4) var på ferie hos besteforeldrene sine, og han ble jeg kjent med. Vi ble to fine venner, så det å gå hjem etter forestillingen var ikke lett.

Sigurd og Sverre Meyer Melin.

Onkel Tuka har jeg aldri hørt før, men for et show! Alle koste seg, ja til og med de som ikke lenger kan kalle seg barn. Tekstene var så morsomme og enkle å synge med på, at jeg sang, klappet og storkoste meg. Den første sangen ble sunget for oss rampete barn, og den heter «Æsj og fy!» Gøy!!

Onkel Tuka, med Omar Østli, Håkon Ohlgren og Åsmund Solli, fremførte flere sanger. Først skulle de ha oss med å kjøre bil, i sangen «Bil Bil». Senere fortalte de om Kim og raketten hans («Raketten til Kim»). Kim var visst veldig glad i eselkjøtt, og het Ond til etternavn. Vi ble også kjent med Lasse Polakk og Musekongen som gikk fra hus til hus, var fus i mus og sang musekongens blues. Helt til slutt ga de oss barna et godt tips, nemlig at det ikke er lett å være søt når man er sur. Vi må ha vært ganske søte, for sure barn var det ikke å finne på denne konserten.

Storm: søt og ikke spesielt sur.

Vi barna kunne komme nærme scenen og der fikk vi en liten dusj. Det var så varmt, at den dusjen var skikkelig god. Håkon Ohlgren sprutet vann på oss, og etter konserten fikk jammen vi sprute vann  på Håkon. Det var gøy, det!

Vi fikk høre mange morsomme historier, og det var nok noen ganger de voksne lo mer enn oss små. Ikke skjønte jeg hvorfor, men de voksne koste seg tydeligvis også veldig.

Da festen var over, fikk jeg spørsmål om hva jeg likte best. Jeg tenkte over at jeg hadde fått en ny venn, at jeg hadde fått is, at vi kunne løpe rundt med Håkon Ohlgren, at jeg kunne leke og så klart den morsomme musikken. Jeg klarte ikke velge, for alt hadde vært helt perfekt! For en dag!

Jeg kommer neste år også!

Hilsen Storm, 3 år.

Tekst og foto: Cecilie Faugstadmo Berg

Kommentarer

kommentarer