Barnas Turlag inviterer til Kom deg ut-dag!

Søndag 2. september inviterer DNT og Barnas Turlag til den nasjonale Kom deg ut-dagen.

– Vi arrangerer Kom deg ut-dagen ved Ertehytta, sier leder i Barnas Turlag Tistedalen, Eileen Lindh Hansen. Vi møtes ved Tistedal Skianlegg for å gå tur langs Ertevannsstien og opp til Ertehytta. Turen er et samarbeid med Halden Soppforening, som vil ha soppkontroll ved hytta. Barnas Turlag serverer pinnebrød og i tillegg inviteres barnefamilier og andre til natursti og lek i aktivitetsløypa.

Turistforeningen fyller 150 år i 2018. Siden oppstarten i 1868 har DNT vokst til å bli en viktig samfunnsaktør.

– I 150 år har vi jobbet for å fremme et enkelt, aktivt, allsidig og miljøvennlig friluftsliv og for å bevare natur og kulturverdier. Ved å inspirere til turglede bidrar vi også til å gjøre folk glade i naturen. Og det man er glad i, tar man vare på, sier styreleder i DNT, Per Hanasand.

Og nettopp Kom deg ut-dagen er en måte å få den oppvoksende generasjon til å bli glade i naturen på. I år er det 12 år siden Kom deg ut-dagen ble arrangert for første gang, og siden da har flere hundre tusen barn og familier blitt inspirert til å nyte og lære mer om natur og friluftsliv.

For Barnas Turlag Tistedal som er en del av TFL, trekker Eileen Lindh Hansen særlig frem at den lokale satsingen på Barnas Turlag gjør det enklere og mer attraktivt for hele familien å være med.

– Når uteaktivitetene skjer på barnas premisser, har de oftest fantasi og energi som gir mange muligheter, sier Hansen. Vi håper vi treffer mange på søndag!

Fakta om DNT  

  • DNT arbeider for et enkelt, aktivt, allsidig og naturvennlig friluftsliv og for sikring av friluftslivets natur- og kulturgrunnlag.
  • DNT har over 300.000 medlemmer, og 57 medlemsforeninger over hele landet som skaper aktiviteter og drifter og vedlikeholder et stort nettverk av hytter og ruter.
  • Foreningen har Barnas Turlag på over 220 steder og vokser stadig.
  • Mesteparten av arbeidet gjøres av frivillige, som årlig legger ned over 820.000 dugnadstimer for å gi folk gode naturopplevelser. Det tilsvarer over 460 årsverk.
  • DNT har 550 betjente, selvbetjente og ubetjente hytter
  • Foreningen ble stiftet i Østmarka i Oslo 21. januar 1868 av blant andre Thomas Heftye.

Tekst: Barnas Turlag.

Foto: Barnas Turlag.

 

Kommentarer

kommentarer