Bandcamp for jenter på Rockehuset!

I august kan jenter mellom 11 og 17 bli med på tidenes musikalske sommerleir på Rockehuset, når LOUD! rigger til bandcamp for jenter på huset i fire dager.

«LOUD! er en årlig musikkleir for jenter, transpersoner og andre underrepresenterte kjønn mellom 11-17 år. Gjennom en uke fylt med låtskriving, bandøvelser, konserter og nye vennskap, jobbes det for å skape selvtillit, samhold og musikkinteresse. Leiren passer både for deltakere som har spilt før, og de som har lyst å prøve seg på noe helt nytt!»

LOUD!

– Vi hadde bandcamp på Rockehuset i fjor, forteller Linn Rokke Andersen, og det var veldig vellykka. Vi synes det er veldig stas at de tar kontakt med oss i år også, de ville gjerne ha en bandcamp til her i byen. Det er moro at de husker på Halden, de har tross alt bare bandcamp i tre andre byer, og da snakker vi faktisk om Oslo, Trondheim og Bergen. Det er kjempekult. Det er noen jenter som har meldt seg på allerede. Jeg synes det er veldig kult at det bare er for jenter! Jo flere jenter som spiller i band, jo fortere kan vi kanskje bli kvitt det der «jenteband»-begrepet. Det er på tide nå synes jeg.

Man trenger ingen erfaring for å bli med på LOUD!.

– Det er et lavterskeltilbud! forteller Ingrid Dyrnes Svendsen i LOUD, det vil si at man ikke trenger å ha noe erfaring med musikk, instrumenter eller band fra før for å delta. Det er derimot heller ikke noe problem om du har spilt før. LOUD er åpent for alle, uansett nivå!

Noen synes kanskje det høres fristende ut med LOUD!, men har sviktende nervegrunnlag. Det er det ingen grunn til, i følge Ingrid.

– Jeg skjønner at det kan være skummelt å melde seg på, sier hun, men vi som jobber der er veldig opptatte av å ta vare på alle deltakere. Vi jobber masse med trygghet og å bli kjent med de andre! Vi blir veldig godt kjent første dagen, man får mange nye venner og vi passer på at alle har det bra og gøy! I den uka det er LOUD! «tar vi over» rockehuset og det blir et sted fylt av kule jenter, trans og ikke-binære ledere og deltakere. Det er helt vanlig å melde seg på uten at man kjenner noen andre som skal være med!

Hvis noen har lyst til å stille noen konkrete spørsmål er det bare å ta kontakt med Ingrid, som også kommer til å være i Halden på LOUD! på mail: ingrid.dyrnes.svendsen@gmail.com.

Haldenjenta Amalie Lund deltok på LOUD! i fjor, og har dette å si om bandcampen:

– LOUD er et fantastisk sted å møte nye venner, alle har en felles interesse for musikk. Jeg hadde det veldig gøy, jeg lærte mye om instrumenter jeg ikke hadde noe erfaring med fra før av. Man trenger ikke ha forkunnskaper, så det gjorde det mye lettere å dra. Jeg hadde startet et band med bestevennen min et halvt år før jeg dro, og jeg fikk mye erfaring som har hjulpet meg med bandet, både når det gjelder kontakter og tips hvordan man blir komfortabel på en scene og mye mer.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer