Avslutt helgen med Balle Malurt

Frister det å avslutte helgen med visepunk, bør du krysse av førstkommende søndag i kalenderen. Da kommer Balle Malurt & Sønn til Bryggerhuset.

Kulturlivet i Halden er så aktive at også søndagene må tas i bruk som konsertdag. Bjarte Malum, som Balle Malurt egentlig heter, håper haldenserne er klare for en opplevelse av de sjeldne.
Bjarte er en 36 år gammel vernepleier og barnevernsarbeider med allsidig bakgrunn.
– Jeg er egentlig en punker som har drevet radioprogram, satt opp konserter, turnert verden rundt, okkupert hus, slåss med nynazister og politi, samt solgt punkeplater i 20 år nå, forteller han.
Før har han turnert som bare Balle Malurt, men nå er det utvidet med sønn.
– I år er turen kommet for å ta med guttungen på turne, så vi stikker ut i Europa i 3 uker. Det blir litt fornøyelsesparker, litt konserter, litt spilling på gata og litt bilkjøring.

Sønnen, Emil, er 15 år. I følge Bjarte, altså hans far, er han et fyrtårn av en ressurs i bydelen de bor i.
– Danmarksplass kommer dårligst ut på kommunens egne levekårsundersøkelser år etter år, men Emil er med og holder fortet. Han er aktiv i alt fra buekorps til rockeverksted, og han er en type som alle liker. Dessuten er han mye flinkere musikalsk enn meg, så neste sommer håper jeg det er han som tar med seg meg på turne!

På spørsmålet om hva slags musikk Balle Malurt & Sønn byr på trenger ikke Bjarte lang tid på å svare.
– Det blir visepunk! Alt fra sviskete kjærlighetsballader til sinte kampsanger. Jeg skriver tekster på både norsk og engelsk, alt ettersom hva som faller inn i hodet.

Han henter inspirasjon fra nordmenn som Jokke, Per Bergersen, Åge Aleksandersen og Oslo Ess.
– I 2010 turnerte jeg med Two Fighters Against a Star Destroyer, så han har jeg også tatt med meg noe videre fra. I tillegg vil jeg nevne Against Me!, Billy Bragg, Johnny Cash og Flogging Molly.

Bjarte har tidligere spilt i Halden, på Feelgood i 2004, og har (nesten) bare gode minner.
– Vi spilte konserten, og fikk både pizza og hotellrom etterpå. Ikke fullt så stas å være grønn i trynet etterpå når man skulle kjøre til Sverige for neste konsert, men vi hadde det gøy da.
Han samarbeider også godt med gjengen i Tonehjulet Kräftpest.
– Bandene deres booker jeg gjerne til Bergen, også hjelper de meg med konserter i Halden. Det er sånn det funker i Do It Yourself-musikkmiljøet.

Så hva kan publikum forvente seg på en konsert med Balle Malurt & Sønn?
– Det blir dønn ærlige tekster på både norsk og engelsk på musikken fra min nyreparerte gitar og min sønn sitt briljante komp. Han er bare 15, men allerede på god vei til å ta igjen sin far på talent.
Vi kjører noen coverlåter også, og ser an publikum litt. Hvis de synger med er det ingenting som kan stoppe oss!

Konserten er søndag 19.juni kl. 19.

Artikkelen er betalt av Bryggerhuset.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer