Avlysning av Open Water-arrangementet i havna på lørdag

Open Water-arrangementet i forbindelse med Haldens Svømmeklubs 100-årsjubileum avlyses.

Det er i prøver tatt de siste dagene påvist svært høye nivåer av e.coli i havnebassenget og så langt ut som til Engevika. Haldens Svømmeklub må derfor avlyse sitt planlagte svømmearrangement lørdag 18. august. Dette er fryktelig synd for klubben, for alle våre påmeldte deltakere og for våre sponsorer, men vi kan selvsagt ikke gå på akkord med deltakernes sikkerhet eller helse.

I snart et år nå fram mot jubileet har Haldens Svømmeklub jobbet med å få på plass et svømmearrangement i havnebassenget for å ta svømmingen ut til byens befolkning. Et stort antall frivillige har vært i gang lenge med forberedelser, og det har vært utført nøye sikkerhetsanalyser.

Som ved alle utearrangement har det hele tiden vært et visst værforbehold. I tillegg har man i dette tilfellet også vært nødt til å ha et vannforbehold. Målinger av vannkvaliteten var i fjor høst svært lovende. Årets første vannmåling den 11. juni var uventet høy (3370 e.coli), men ny måling allerede 18. juni var nede på svært akseptable ~277 e.coli, som var mer som forventet.

De siste målingene vi nå har fått analysert er på fra 10 000 e.coli til 100 000 e.coli, og dette er langt over hva som er for trygt badevann å regne. Det er et overraskende stort område som har disse forhøyede verdiene, og det er derfor heller ikke aktuelt å gjennomføre med endret trasé.

Jubileumsfesten i Brygga Kultursal vil gå av stabelen som planlagt.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer