Avlyser oppsetningen av Frøken Julie

Fredrikshald Theaterselskab avlyser oppsetningen av Frøken Julie i teateret i april. 

Den 14. april skulle Fredrikshald Theaterselskab egentlig åpne dørene for premieren på Frøken Julie i Fredrikshalds Teater. Nå velger teaterselskapet å avlyse forestillingsrekka.

– Det ble for mange usikre momenter, sier regissør Jan de Vibe, koronasituasjonen endrer seg jo nesten daglig og det er umulig å planlegge under disse forholdene. Og tenk om noen av skuespillerne skulle komme i karantene underveis i oppsetningen!

Jan begynte også å kjenne på at tiden er knapp frem til april. Selv om det bare er tre skuespillere i stykket er det ikke et enkelt stykke å sette opp. Hvis man ikke får møtt hverandre til øvinger blir det vanskelig.

Ensemblet møtes til leseprøve i høst. Fra venstre: Veronica Mittet (Frøken Julie), regissør Jan de Vibe, Johnny Nilsen (Jean) og Gro Jeanette Haug Mo (Kokka Kristin).

 

– Stykket er ikke så stort, sier Jan, men det er krevende. Det er ganske moderne dialog i Frøken Julie, i form av at samtalen mellom hovedpersonene nærmest er som en stream of conciousness. I dialogen ligger det mange vendepunkter. For at ikke dialogen mellom Frøken Julie og Jean skal bli en lang og kjedelig strøm av ord må man øve mye på vendepunktene, det er noe av det viktigste i dette stykket. Og det er en tidkrevende prosess.

På et styremøte mandag kveld besluttet styret å vente med en ny forestilling til neste år. Da kan det hende vi får se et helt annet stykke.

– Vi har ikke tenkt til å legge Frøken Julie helt vekk, men det kan hende vi må finne på noe annet neste år. Frøken Julie er et veldig godt stykke, men det er ikke så veldig oppløftende. Kanskje vi trenger noe litt lettere?

Det kan hende vi gjør det. Den som venter får se altså!

De som har kjøpt billetter på nett hos Ticketco, vil få en mail med anvisning på hvordan de får refundert billettkjøpet. De som har kjøpt billetter på Erlandsen, kan henvende seg dit (når kafeen åpner igjen) og få refundert billettene.

Her finner du Fredrikshald Theaterselskab på Facebook.

Kommentarer

kommentarer