Athletic Live #8

Tirsdag 4. juni kommer jazz-kvintetten Billy Meier for å spille retrofuturistisk space-jazz for haldenserne i Athletic Sound. Det er klart for Athletic Live #8.

“It’s a fast-moving Nordic analogue of the African-American Astro-mythology of Sun Ra, Braxton and others.”
– Andrew J. Hamilton, The Wire, UK

Utenomjordiske vesener, ukjente planeter, mystiske skapninger og underlig natur. Billy Meier inviterer deg inn i sitt fiktive univers og gir deg en spennende og helhetlig konsertopplevelse. Gjennom en felles fascinasjon for fiktive universer har bandet tatt navnet Billy Meier etter den sveitsiske ufo-teoretikeren Eduard Albert «Billy» Meier. Hans teorier og fortellinger om møter med utenomjordiske vesener er inspirasjonskilden til bandets konsept.

Herfra spinner de videre i sin egen fantasiverden og har skapt et uttrykk som er fengende, har vakre melodier, abstrakte lydbilder og en god dose mystikk. Jazz, Space rock, New wave, Impro, Psykedelia; lydbildet kan være vanskelig å sjangerfeste.
Men bandet selv, omtaler musikken sin som retrofuturistisk spacejazz.


Billy Meier kaller konsertene sine “A Live Space Experience”. Med diskokulehjelmer, kostymer, dans og rekvisitter på scenen, er konsertene spennende, fengslende og morsomme. Billy Meiers opptredener blir ofte sammenlignet med band som The Residents, DEVO og Sun Ra Arkestra.

I løpet av bandets fartstid har Billy Meier spilt på flere norske jazzfestivaler og var i finalen i Norsk Jazzforums Jazzintro på Moldejazz, sommeren 2018. Våren 2017 gav Billy Meier ut sitt debutalbum til gode kritikker i inn- og utland. I februar 2019 ble Billy Meiers andre album sluppet på Øra Fonogram.

Henriette Eilertsen – fløyte, synthesizer
Hans P. Kjorstad – fele
Sander Eriksen Nordahl – gitar
Martin Morland – bass
Ivar Myrset Asheim – trommer, sample pad, sampler

(+ Special guest: Cliff Visual – Lys, visuals)

Dørene åpner kl 19.00
Konsertstart kl 20.00
CC 150,-

Grensen Burgerbar står for servering!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer