Athletic Live #2

Neste uke er det klart for nok en intimkonsert i Athletic Sound! Fredag 18. januar er det Bendik Bergestig Trio med Bjørn Klakegg som skal by på en nær og intim konsert i det legendariske studioet i Tordenskjoldsgate 1.

Athletic Live heter konseptet. En gang i måneden åpner studioet dørene for publikum til en intimkonsert med band og artister som har vært innom Athletic for å spille inn musikk. Konsertseriens første band ut var trønderbandet Kjemilie, som spilte intimjazz for haldenserne på Athletic i november.

-Det var topp stemning på konserten, forteller studiotekniker og initiativtager til konseptet Dag Erik Johansen. Bandet selv kicka på å spille her, og jeg veldig fornøyd med responsen fra de som var her for å høre på.

Bendik Bergestuen Trio er altså neste band ut. Alle artistene i bandet har vært innom Athletic for å spille inn musikk, men ikke i akkurat denne konstellasjonen. Dag Erik har vært med på innspilling med trioen, men den gangen ble han henta til Italia for å hjelpe til med innspillingen der. 

-Denne trioen befinner seg jo også i jazz-sjangeren og innenfor det improvisatoriske, forteller Dag Erik. Bendik Bergestig har bluesbakgrunn, så det blir blues med tvist. Bendik er er sjøllært bluesmusiker, og veldig dyktig. Det blir bra det her.

Sjekk ut Bendik & Co her:

Slik lyder trioens presentasjon av Bendik: 

Bendiks gitarspill er inspirert av mestere som John Lee Hooker, B.B. King, SRV, Jeff Beck, Ry Cooder og Jimi Hendrix. Allerede fra 16-årsalderen markerte Bendik seg på hovedstadens livescener, som en ivrig jam-musiker og som gitarist i Japee & The Funk Minority. Som 17-åring ble han kåret til beste gitarist i Union Blues Cup på Notodden Blues Festival.

I 2016 debuterte Bergestig og trioen med EP’en «Fly» og har siden samarbeidet med blant andre Vidar Busk, Knut Reiersrud, Håkon Aase og Bjørn Klakegg. For øyeblikket jobber trioen med sitt debutalbum som slippes i løpet av 2018.

Foruten Bendik sjøl består Bendik Bergestig trio av Sander Eriksen Nordahl på bass og Knærten Simonsen på trommer. For anledningen har trioen med seg Bjørn Klakegg som gjestegitarist. Bjørn er en anerkjent gitar-trollmann som lenge har gått for å være en “musikernes musiker”.

I følge bandet selv “makter de å gjenskape live-stemningen fra slutten av 60-tallet, den gangen musikken låt som et fargerikt fyrverkeri og fyrstikkene var jevnt fordelt på alle musikantene”.

Bendik Bergestig Trio altså dere, med Bjørn Klakegg, på Athetic Sound fredag 18. januar klokka 21. 

Grensen Burger-bar står for servering!

Dørene åpner kl 20:00
CC: 150,-
Aldersgrense: 18 år.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer