Ary Ketting stiller ut i Tungegården

Kvartetten visningsrom har valgt seg Ary Ketting som månedens utstiller i Tungegårdens vinduer i gågata.

Kvartetten visningsrom stiller ut samtidskunst i fire av Tungegården/Fargespills vinduer i gågata. Kunstnerne som er invitert er profesjonelle, og bor i – eller har tilknytning til Østfold. Ved å bruke vinduene når vi ut til mange, også de som sjelden eller aldri går på et galleri. Samtidig ønsker vi å skape en spennende visuell opplevelse i byen vår. Utstillingsrommene er i de fire store vinduene som vender ut mot bybrua og krysset mellom Svenskegata og Storgata, på den lille plassen (Tungespissen) med bysten av Peder Kolbjørnsen. Utstillingene skal oppleves fra gateplan.

Månedens kunstner i desember er Ary Ketting

Tittel: Utstillingsvindu/kjente gjenstander?

Denne månedens kunstner heter Ary Ketting og bor i Moss. Han har i mange år jobbet med skulptur, ofte hverdagslige gjenstander som han former i uventede materialer, som f. eks et eple i stein. Han har også jobbet med installasjoner med bruk av ulike media – som foto. I Kvartetten vil han vise elementer av ting man forbinder med utstillingsvinduet til en butikk. Tanken er at vinduene presenterer salgsvarer av en tenkt butikk, som ligger i bygget bak. I et vindu blir det vist kunsthåndverk (f eks. vesker), i neste vindu håndarbeid (strikkejakker av diverse slag).

Ary’s arbeider er ofte en kommentar til vår tilværelse og nære historie. Et eksempel er serien med hodeplagg i tre; en pavekalott, en tyskerhjelm og en tropehjelm. Verket heter «Hodeplagg som forandret verden».

Utstillingsåpning  er lørdag 05.12.20 kl. 13.00

Utstillingen vises til og med 13.01.21

Velkommen til Kvartetten Visningsrom, med god avstand og medbrakt ansvar.

Kvartetten består av fire profesjonelle kunstnere fra Halden: Maja Sjøstrøm, som også er initiativtager, Trond Arne Vangen (Spinneriet), Øivind Koppang Eriksen og Elise Jarem.

Her finner du Kvartetten visningsrom på Facebook. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer