Arthur på eggejakt

Min gode venn Arthur, han så jeg i går kveld igjen. Som pinnsvin flest sover han godt om dagen, selvom det er plenty lyder rundt ham. Han er som mennesker burde være – nemlig kunne droppe det uvesentlige!
Han snøftet noe veldig igår i skumringen. Jeg så ham under en avblomstret pion. Han var ikke helt på godt humør, gutten. Han hadde sett meg – og labbet fort over et oppskåret stangselleri. Hva skulle han med slikt? Kanskje for å minne meg på at han absolutt ikke er en vegetarianer, men derimot en absolutt kjøtteter.
Da han hadde knasket i seg etpar sorte biller og slukt tre metemarker, fortsatte han videre i et sterkt søkende tempo. Som om han sa til meg: «Var det ikke du som lovet meg et kokt egg?»
Skumf! Jo, sorry herr Arthur. Det der med gamle menneskers hukommelse, vettu. Det ender ofte med nesen i Aftenposten eller Halden Arbeiderblad. Tidlige kveldssøvner er jo litt sløvende. Men så du ikke den skålen med kattemat jeg satte ut, smatt jeg inn med?
På grensen til å ignorere meg mumlet han: «Hvorfor snakker du om sneen som falt ifjor. Jeg blir ikke mett av slikt tåkeprat!»
Så ruslet han avgårde. Over til naboen. Kanskje neste hus kunne by ham noe lekkert til kvelds?

Kommentarer

kommentarer