Arrangerer høstmarked på Vannvogna

Lørdag 7. november blir det kunst – og håndverksmarked på Vannvogna i gågata! Tjue lokale kunstnere og håndverkere skal stille ut, og så blir det musikalsk underholdning. Alt utføres på koronamessig vis.

Fem driftige Haldenkvinns har slått seg sammen om å lage høstens kuleste innendørsmarked på Vannvogna Konsert- og kunsthall i Storgata. 20 lokale kunstnere og håndverkere skal rigge seg til i lokalene med diverse kunstverk og produksjoner. Initiativtagere til markedet er fotograf Veronica van Groningen og kunstner Anne Sofie Heidenberg, og med seg i arrangørgruppa har de fått Karine Harridsleff, Saphir Bliss Klevmo og Monica Verpesdal. Alle sammen stiller ut egen kunst på markedet.

Saphir Bliss Klevmo lager kule T-skjorter under labelet «We come from art».

På markedet vil du finne tegninger, fotografier, smykker, akvareller, plater, silketrykk, kniver, t-skjorter og mye annet fint. Alt sammen laget av lokale kunstnere.

– Det er mange lokale kunstnere som har lyst til å være med, forteller Veronica van Groningen, det har vært stor interesse. Nå har vi faktisk ikke plass til flere.

Fotograf Veronica van Groningen vil selge sine fotografier og produkter på Vannvogna lørdag 7. november.
Gullsmed Varg Kjeholt er en av de tjue utstillerne på Vannvogna på markedet.
Anne Sofie Heidenberg vil selge sine bilder og produkter på markedet.
Monica Verpesdals kunst blir å finne på Vannvogna 7. november.
Karine Harridsleffs strikkeprodukter kan kjøpes på markedet.

Men hvordan skal man holde marked midt i korona? Det har disse folka funnet ut.

– Vi lager rett og slett en markedsløype gjennom Vannvogna som publikum skal følge, forteller Anne Sofie, det blir en enveiskjørt løype som går fra inngangsdøra og leder deg langs alle utstillerne og ut en annen dør. Og så slipper vi folk inn i kohorter, med god avstand til hverandre.

På den måten går ikke folk og tråkker oppå hverandre. Smart, ikke sant? Mens du rusler langs markedsløypa blir det taffeljazz med lokale musikere som bakgrunnsmusikk, her er det lokalt fra A til Å. Dessuten vil den nye kaféen på Vannvogna være åpen, her kan du få kjøpt kaffe og bakevarer. Man blir helt klart sulten av å handle så mye lokal kunst.

Koronareglene er som følger: Hold én meter avstand til både utstillere og gjester, vask henda og bruk håndsprit. Sist men ikke minst: har du symptomer må du holde deg hjemme.

Forsidebildet viser Veronica van Groningen, Monica Verpesdal, Anne Sofie Heidenberg og Saphir Bliss Klevmo (den femte arrangøren, Karine Harridsleff, var ikke til stede da bildet ble tatt).

Kommentarer

kommentarer