Arild samlet inn 16 000 til Kirkens bymisjon

Forrige uke spilte Arild Elnes sin konsert Én saxofonist Fem organister Én kirke i Immanuels kirke. På konserten samlet han inn 16 000 kroner som han ga i gave til Kirkens bymisjon.

Jeg får en telefon fra en opprømt Dag Brandth.

-Vet du hva! sier han, Arild Elnes holdt konsert forrige uke, og der samla han inn 16 000 kroner! Og han har gitt pengene til oss! Det synes jeg han skal få litt oppmerksomhet for.

Det var det ikke vanskelig å være enig i. Vi avtaler å treffes på Kirkens bymisjons kafé på togstasjonen. Der er det lunsjtid, fullt av folk og ingen sitteplasser. Arild, Dag og jeg går inn på kontoret.

Arilds konsert i Immanuels kirke var en stor suksess.

-Det kom tre hundre mennesker, forteller Arild, det var langt over forventet! Det var helt fullt nede i kirken.

Konserten En saxofonist – Fem organister -Én kirke var Arilds prosjekt, en idé som ble klekket i sommer. På konserten fremførte Arild både meditasjonsmusikk, folketoner, klassisk musikk og jazzete toner med sine saksofoner, vel akkompagnert av sine utvalgte organister. Til tross for at det var et soloprosjekt var Arild ikke nervøs.

-Jeg blir ikke nervøs når jeg skal spille, forteller Arild. Hvis du hadde bedt meg snakke foran fem tusen mennesker så hadde jeg blitt innmari nervøs. Men hadde du bedt meg spille saksofon for den samme mengden hadde ikke nervene vært der. Sånn er det bare.

En flott opplevelse

Hvordan var det å holde konsert i Immanuels kirke?

-Det var en flott opplevelse. Jeg hadde plukka ut noe kjent musikk, og noe ukjent. Noen av musikken jeg spilte er noter jeg kjøpte i 1975, som jeg aldri har spilt før. Jeg sa til publikum: Dere får høre musikk dere garantert har hørt før – og det motsatte, noe har dere kanskje aldri hørt før. Hvis noen av dere har hørt alt sammen vil jeg gjerne at dere kommer bort til meg etter konserten og forteller meg det.

Kom det noen bort etter konserten?

-Nei.

Hva slags tilbakemeldinger fikk du etter konserten?

-Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger, både personlig og på meldinger på Facebook og lignende. Det har vært innmari moro. Det var stående jubel etter konserten faktisk.

Arilds konsert var gratis. Han fikk støtte av Berg Sparebank til å gjennomføre prosjektet, og annonserte før konserten at det ville være mulig for publikum å gi en gave til Kirkens bymisjon etter konserten. Og publikum svarte. Hele 16 000 ble lagt i kollekten på vei ut.

-Og alle de pengene fikk vi, sier Dag, tenk på det. For en giverglede!

Blir du rørt av sånt Dag?

-Ja. Veldig.

Flere sitteplasser i kafeen

For Arild var Kirkens bymisjon en naturlig mottager av pengegaven. Han har fulgt med på de de holder på med i byen, og syntes de fortjener litt ekstra drahjelp. Dag er glad for pengene. Han vet hva han har lyst til å bruke dem til.

-Vi har utrolig mange bra prosjekter gående, så det må vi jo sette oss ned og bestemme sammen. Kaféen trenger for eksempel mange flere sitteplasser. Det så dere jo nå i dag, det var ingen plasser ledige der ute. Folk står og spiser! Kanskje jeg får mast til meg litt av denne potten sånn at jeg får gjort noe med det, hehe.

Arild lover at han skal komme til kaféen og spise lunsj en dag, for det har han faktisk aldri gjort.

-Ja nå må du komme, sier Dag, vi må bare ha nok stoler! Men det ordner seg jo sikkert nå.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer