Ari Behn og Per Heimly på Rød Herregård lørdag

Foto: Nina Røsnæs.

Celebre kunstutstillere inntok Galler Rød Herregård klokken 12 i dag. Ari Behn, Per Heimly, Mikael Persbrandt og Tor Rafael Raal stiller ut mørk og provokativ kunst på Herregårdskafeen denne helgen.

To av fire kjendisutstillere møtte til åpning av salgsutstillingen på Galleri Rød Herregård i strålende sol lørdag. Mikael Persbrandt og Tor Rafael Raal hadde ikke anledning til å stille på åpningen, men Ari Behn og Per Heimly beæret utstillingen med sitt celebre nærvær i dag.

Ordfører Edquist takker Stein Willoch Mathisen varmt for alt han får til i Halden. Foto: Nina Røsnæs.

Stein Willoch Mathisen har fått ros før, for alt han får til med galleriet sitt. Det manglet ikke på ros i dag heller. Thor Edquist var til stede for åpning og snorklipping, og holdt en varm tale på tunet om kunstgalleriet og hva det betyr Halden. Galleri Lille Martine er viden kjent i distriktet, men galleriet er også et navn utenfor Østfold. Folk kommer langveisfra for å handle kunst hos Stein og Christine.

Ari Behn tok også ordet under åpningen av dagens salgsutstilling. Foto: Nina Røsnæs.

Priser opp mot hundre tusen

Ari grep også sjansen til å si noe under åpningen av dagens salgsutstilling, og benyttet muligheten til å si noen varme ord om Halden. Som kjent var Ari Behns bestefar fra Halden, og Behn har ferdes mye i Haldens gater som gutt.

Behn står også bak det dyreste kunstverket i utstillingen, på hans mest kostbare maleri er prislappen svimlende 95 000,-. Ellers finner man kunstverk helt ned i 4000-kronersklassen også på salgsutstillingen i dag.

Det var tett med folk på utstillingen i dag. Foto: Nina Røsnæs.

Det var tettpakket med folk både på åpningen og underveis i utstillingen lørdag, det var kø for å gå inn når Edquist hadde klippet snoren og erklært kalaset for åpent.

Foto: Nina Røsnæs.

Gallerisjefen selv er også fornøyd:
– Det har startet bra, salget har passert vårt budsjett for dagen med over 15 bilder, sier Stein fornøyd, vi ser frem til en fin dag i morgen også!

Salgsutstillingen på Galleri Rød Herregård er også åpen i morgen mellom 12. og 16.00.

Herregårdskafeen er åpen under hele utstillingen.

Se flere bilder fra utstillingen på KanDusis Facebookside.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer