Årets Sommerles er i gang!

Sommerens vakreste, litterære eventyr er i gang! Over hele Norge strømmer barna til bibliotekene for å låne og lese fakta og fiksjon i årets store lesekonkurranse. 

Det har blitt et sikkert sommertegn, at Halden bibliotek åpner årets Sommerles. Fra juni til august hvert år inviterer nemlig landets biblioteker til en digital lesekonkurranse, med mange fine premier og en spennende føljetong med Sommerles-heltene Asbjørn og Astrid.

På Halden bibliotek inviterer de barneskoleklasser fra byen inn for å fortelle barna om Sommerles, og kanskje verve noen nye deltagere.

Ellen Bjørnstad på barneavdelingen ved Halden bibliotek forteller om Sommerles.

Ellen forteller om Sommerles, om årets historie og om årets fine premier! Mange av barna har vært med på Sommerles før, og vet godt hva det går i! I dag er det Kongeveien skole som er på besøk, nærmere bestemt 3b og 3d.

Helle, Signe Marie og Villemo går på Kongeveien skole.

Helle vil slå sin egen rekord fra i fjor. Hun har nemlig vært med på Sommerles før, og da logget hun svimlende fire tusen sider!

– Jeg har allerede henta en premie, jeg leste to bøker samme kveld som det starta.

Signe Marie og Villemo vil også lese masse i sommer.

– Det er kjempelurt å lese mye, sier Villemo, for da blir man jo flinkere i norsken.

Signe Marie liker best å lese faktabøker, og har planer om å få med seg mange faktabøker hjem fra biblioteket i dag.

– Jeg er allerede veldig glad i å lese, sier hun, og jeg klarer det ganske bra også. Men nå blir jeg jo enda flinkere til å lese. Det er fint.

Etter høytlesning og Sommerles-info myldrer barna ut i biblioteket. Noen løper til faktahyllene, andre vil lese historier.

Signe Marie vurderer mulig Sommerles-lektyre.
Helle liker også å lese faktabøker. Men før hun finner faktabøker, skal hun spille fotballspill.
Villemo får seg et lånekort av de hyggelige folka i skranken.

Vil du være med på Sommerles? Det er lett som en plett! Man registrerer seg HER, og så begynner man å loggføre alt man leser. Og her kan  man registrere alt fra lydbøker og høytlesningsstunder til tegneseriebøker. Ja, i tillegg til vanlige bøker da! Alt skal inn i loggen. Jo mer man leser, jo høyere level kommer man opp i på nettsiden. Innimellom når man et level som gir en fysisk premie, da kan man gå på biblioteket og hente seg en premie!

Noen av premiene i årets Sommerles. Men her er det MYE mer fint å vinne altså. Fine stener for eksempel! Monteres med premier står rett til høyre for inngangen på Halden bibliotek.
Torkil vil gjerne vise frem bøkene han har tenkt til å låne med seg hjem!

I sommer utvider også Halden bibliotek åpningstidene for de som har lånekort med adgang! Da kan du gå på biblioteket og låne bøker utenom bibliotekets ordinære åpningstider.

– Vi har åpent fra åtte til ti mandag til torsdag, forteller Ellen. I helgene har vi åpent åtte til åtte. Men man må ha lånekort og tillatelse, da skriver man under på en kontrakt for å få tilgang. Det er foreløpig attenårsgrense.

Enklere har det aldri vært å låne bøker! Ikke noe å lure på det vel?

Kommentarer

kommentarer