Arenaen kan bare ligge på Os

Det hele er i mine øyne relativt enkelt. For alle investeringer i eiendom, også kommunale, behøver leietakere for å kunne realiseres.

Grunnlaget for Os-prosjektet er at vi flyttet arenaen fra Remmen til Os, og at vi deretter fikk Østfold fylkeskommune (ØFK) med på laget.

For ØFK ville samle den videregående skolen på Porsnes og måtte da bygge en ny idrettshall. Men behøver ikke arena.

Vi ville bygge en arena i sentrum, for å få mer aktivitet der, men hadde/har ikke råd til det alene.

Så ØFK strakk seg svært langt da de gikk med på at deres elever var store nok til å gå til Os fra Porsnes for å ha gym (jeg tok tiden med stoppeklokke på NRK), og inngikk avtale om å leie 40 % av dagkapasiteten i arenaen av Halden kommune.

Resten av tiden på dagtid skal Halden kommunes egne elever på Os bruke anlegget.

Kommunens elever er imidlertid for små til å kunne gå motsatt vei til Porsnes for å ha gym i en eventuell fylkeskommunal eller kommunal hall der. Det ville da bare blitt en hall på Porsnes for ØFK har ikke bruk for en arena til eget bruk.

Og vi har ikke råd til å bygge en arena alene.

Derfor er det arena på Os eller ingen arena i det hele tatt.

Remmen er i mine øyne helt utelukket og jeg forstår ikke hvorfor hallen i sin tid ble foreslått å ligge der, for på Remmen er det ingen leietakere på dagtid i det hele tatt.

Derfor er det kun på Os det er mulig å få til en godkjent arena uten at Halden kommune blir sittende med hele regningen alene.

Thor Edquist

Ordfører

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer