Åpnet ny utstilling på Fredriksten

På det som mildt sagt kan kalles en kjølig vårdag åpnet kunstneren Laura Ford utstilling på Fredriksten festning onsdag. 

Fredriksten festning er utvilsomt den største attraksjonen i Halden og et yndet besøksmål for både haldensere og turister. Festningsforvalter Morten Kjølbo sa på onsdagens utstillingsåpning at det er viktig for festningen å utvikle seg som attraksjon og oppmuntre folk til å bruke områdene.
– Vi er glad for at vi har fått muligheten til å være vertskap for Laura Ford sine skulpturer. De er nå plassert ut på forskjellige områder i festningen og vi håper det blir en opplevelse for besøkende, sa han. Det er totalt 5 kunstverk med til sammen 14 skulpturer som er plassert ut.
– Hennes skulpturer er presentasjoner av fantasier med noen ganger bittersøt og truende kvaliteter blandet med ømhet. Hun bruker humor og observasjon. Hennes arbeid er intenst, lekent og gir oss en god opplevelse av menneskelige følelser.

Varaordfører Anne-Kari Holm fikk æren av å åpne utstillingen og hun takket kunstneren for at Halden får huse utstillingen helt frem til våren 2019.
– Det er fint at festningen kan brukes til flere formål og denne gangen er det kunstopplevelser som de tilreisende får. Jeg gleder meg til å se hvordan skulpturene er og hvordan de fungerer i festningsmiljøet, sa hun.

– Det finnes ingen riktig eller gal måte å se skulpturene til Laura Ford på, og du trenger ingen referanser til kunsthistorien for å oppleve dem. De er invitasjoner fra Ford til lek og til å skape dine egne fortellinger, forteller Forsvarsbygg i sin informasjonsbrosjyre om utstillingen.

Etter åpningen inviterte Laura Ford med alle til en visning rundt til de forskjellige skulpturene.
Festningen er åpen hver dag hele året, med unntak av ved spesielle arrangementer, og utstillingen er dermed også åpen hele tiden for publikum.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer