Åpen dag på St. Joseph

Neste uke markeres Verdensdagen for Psykisk Helse over hele verden. I anledning dagen holder aktivitetssenteret på St. Joseph åpent hus onsdag 9. oktober mellom 14 og 19.

Brukerrepresentant på St. Josephs aktivitetssenter Helene Løvås opplever at mange ikke vet hva det gamle hospitalet brukes til i dag.

-Mange går forbi og lurer på hva huset brukes til i dag, forteller Helene, så vi tenkte at dette var en passende anledning til å få vist frem aktivitetssenteret og hva vi holder på med her!

På aktivitetssenteret i Busterudgata 3 foregår det mange forskjellige aktiviteter i løpet av en vanlig uke.

-Vi har for eksempel en musikkgruppe som vi har kalt Siri & The Coconuts, forteller Helene, der er jeg med og synger. Vi har en på trommer, en på bass og flere på gitar, og så synger vi ABBA og litt forskjellige popsanger.

Siri & The Coconuts øver i kapellet bak aktivitetssenteret én gang i uka. Her vil de også holde konsert på Åpen dag neste uke, konserten starter klokken 18.

-Dette blir den første gangen vi synger for andre, forteller Helene, vi har bare sunget på internt julebord før!

I tillegg til musikalsk underholdning vil brukerne av senteret vise frem de ulike aktivitetsrommene og hva som foregår der på Åpen dag neste uke. Malegruppa vil stille ut bildene sine, i hobbyrommet vil produkter av ulike slag stilles ut for salg, datarommet skal vises frem, og treningsgruppa skal vise frem husets treningsrom.

Helene i malegruppas rom.

Selv mener Helene at trening og psykisk helse hører sammen.

-Jeg er med i en gruppe som er ute og jogger hver tirsdag, forteller Helene. Vi var med i Ørsjødilten på søndag, det gikk veldig fint. I tillegg har vi en gruppe som spiller innebandy på Rødsberg.

Det er ikke bare aktivitetstilbudet ved senteret som skal vises frem på Åpen dag neste uke.

-Vi har også en noen kognitive behandlingsgrupper som kjører en del ulike kurs her, forteller leder for aktivitetssenteret Torbjørn Helgesen. Per i dag har vi fire kognitive grupper. I gruppene skal vi gi folk redskaper de kan bruke til å takle utfordringene sine.

En psykiatrisk sykepleier ved senteret vil fortelle om det kognitive behandlingstilbudet på Åpen dag,

Foruten å få gått deg en rekognoseringstur på aktivitetesenteret onsdag kveld kan du få kjøpt deg en kaffe, samt vafler og kaker.

Er du nysgjerrig på hva de holder på med på Aktivitetssenteret på gamle St. Joseph hospital? Kom på Åpen dag neste uke da vel! Aktivitetssenteret holder åpent mellom 14.00 og 19.00 onsdag 9. oktober.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer