Anitas vei

På fredag kommer Anita Skorgan til Halden. Da skal hun fortelle og synge seg gjennom sin 50 år lange karriere med forestillingen Veien Hit.

Si meg, hva betyr adjø? Kanskje vil Anita Skorgan komme med svaret på fredag? Da kommer hun til kultursalen for å fortelle om sitt liv som musiker, og synge sanger fra hele sin karriere. Anita Skorgan er så mye mer enn bare en duettpartner for sin eksmann Jahn Teigen, hun har en lang og innholdsrik karriere bak seg.

Melodi Grand Prix-dronning

Anitas karriere skjøt fart etter fylte tretten. Da hadde hun sunget I NRKs pikekor lenge, men dette året vant hun også talentkonkurransen i Hylands Hörna med pianostykket Aufschwung. Hun var bare atten år da hun inntok Melodi Grand Prix-scenen for første gang, og kun nitten da hun representerte Norge i Eurovision Song Contest i 1977 med låta Casanova. Anita og Casanova endte på fjortendeplass, men her hjemme krøp låta helt opp til fjerde plass på VG-lista. 

Siden ble det flere år på rad med MGP for Anita Skorgan, både som solist, korist og komponist. I 1984 giftet hun seg med hele Norges Jahn Teigen, og kjendislivet var et faktum.

Veien og menneskene

På fredag inviteres du til å bli bedre kjent med mennesket bak artisten og ikonet Skorgan. På konserten får vi høre om hvordan Anitas karrierevei ble gått opp, og om menneskene som har gjort henne til den hun er i dag. Karrieren hennes spenner vidt, og hun har samarbeidet med en rekke norske artister gjennom tidene. På fredag får du Anitas egne «ønskekonsert» fra hennes liv og virke som musiker.

På scenen med Anita Skorgan fredag finner du Hallgrim Bratberg på gitarer, Hermund Nygård på diverse instrumenter og Jon-Willy Rydningen på tangenter.

Kommentarer

kommentarer