Amerikanske biler og Star Wars

Stikkord for lørdagen i Halden sentrum var bilutstillinger, amerikanske flagg og Star Wars. Gågata viste seg fra sin beste side i solen, og det var mange tilreisende. 

De siste årene har handelsstanden i byen merket økt besøk av deltagere på Grensetreffet.   Det har blitt markert med  ”Amerikansk lørdag”.  I år var intet unntak og folk strømmet til.
I Busterudparken arrangerte Camaroklubben et eget merketreff som var åpent for publikum. Yngve Andersen, formannen i klubben, var strålende fornøyd med dagen.
– Det har vært mye folk innom og det er vi naturligvis veldig glade for, forteller han.
Parken var fylt opp av flotte Camarobiler med stolte eiere som velvillig fortalte om bilene sine.

IMG_0743

På Wiels plass ble man tatt med mange år tilbake i tid. På rad og rekke sto det unike gamle kjøretøy i regi av Østfold Veteranvognklubb, totalt 22 stk.
Leder i klubben, Ranveig Hagen, forteller at de ofte er med på arrangementer i Halden sentrum.
– Det er morsomt og motiverende for medlemmene våre å få vist frem bilene sine, og selvfølgelig passer det ekstra godt disse dagene når det er så mange bilinteresserte i byen, sier hun entusiastisk.

Midt i gågata hadde bilene fra Grensetreffet tatt oppstilling. Vaktene fra arrangøren geleidet dem trygt på plass langs parken og utenfor butikkene. På uteserveringen hos Pollys Tearoom satt folk og koste seg, og ved hoppeslottet var det lang kø.
– Alt fungerer veldig godt her nå, og vi merker det er stor interesse. Det er flott å se så mange biler utstilt her i gågata, og samtidig så utrolig mye folk, forteller Nils Petter Nilsen, leder i AmCar Halden.

IMG_0683

Butikkene markerte Grensetreffet ved å pynte med amerikanske artikler for å ønske de tilreisende litt ekstra velkommen til sommerbyen Halden. En av de som sto utenfor og snakket med folk var Mona Letting Larsen hos Apotek1 Svanen.
– Vi syns selvfølgelig det er flott at det er så mye som skjer i byen. I dag er det ikke vanskelig å merke at det er mange nysgjerrige utenbys fra, og det er viktig at vi får vist oss frem til både dem og haldenserne. Det er på dager som dette gågata er på sitt beste, forteller hun og fyker videre til neste kunde.

Skjermbilde 2015-08-10 kl. 21.12.04

Det var nok noen som måtte titte en gang ekstra når de velkjente karakterene fra Star Wars kom ruslende oppover gågata. 501st Nordic Garrison sto bak stuntet.   De samlet også inn penger til Barnekreftforeningen i Østfold. Det var liten tvil om at dette var et meget populært innslag hos både barn og voksne.  Særlig mange fedre benyttet seg av sjansen til et bilde.
Talsmann for gruppen, haldenser Sverre Nilsen, er kjempefornøyd med lørdagens stunt i Halden.
– Publikum satte åpenbart pris på å få besøk av oss, det ble tatt mange bilder. Vi er selvfølgelig veldig fornøyd med et godt resultat på innsamlingsaksjonen vår, avslutter han.

IMG_0710

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer