Inviterer til amerikansk aften

Brygga Mat og Vinhus kjører amerikansk helaften i restauranten fredag kveld.

Det ligger an til politisk dramatikk i USA denne uka! Men om Trump blir gjenvalgt eller ikke spiller ingen trille for menyen på Brygga Mat og Vinhus fredag kveld, her skal den amerikanske maten stå i høysetet uansett valgresultat!

– Jeg er veldig glad i det amerikanske kjøkkenet, forteller restaurantsjef på Brygga Mat og Vinhus Tommy Gjersøe, det er så variert. Det er mer enn junk food og Burger King. Det er masse smak i alt de lager, det amerikanske kjøkkenet har henta inn elementer fra hele verden.

Tommy og kjøkkengjengen har planlagt en treretters meny for fredagens amerikanske aften på Brygga Mat og Vinhus.

– Vi har lyst til å servere noe av det beste det amerikanske kjøkkenet har å by på, forteller Tommy. Gumbo for eksempel, det er en tradisjonell New Orleans-rett. Gumbo er egentlig en gryterett, men vi  serverer den som forrett. Her er det kajenne, røkte pølser og skalldyr og litt av hvert. Og så grønnsakene, det er den hellige tre-enigheten i New Orleans; Selleri, paprika og løk. De ingrediensene går igjen i så og si alle rettene der nede.

Her kan du se de andre rettene på fredagens amerikanske meny:

 

– Red velvet cake er litt morsomt, sier Tommy, det er jo en dessert som de fleste nordmenn har hørt om men de færreste har smakt. Den stammer jo faktisk fra 1800-tallet, og er en skikkelig gammeldags kakeoppskrift. Det er en sjokoladekake med ostefrosting.

I tillegg til amerikansk mat blir det god, amerikansk drikke!

– Vi kommer til å ta inn litt amerikansk øl, forteller Tommy, som for eksempel Miller, og kanskje noen gode amerikanske IPA. Og så tar vi vel inn noen fine amerikanske viner også, California har jo noen ålreite viner. Og så skal vi ha Strawberry Daquiri som velkomstdrink, den er jo erkeamerikansk.

Tommy håper folk tar turen til Brygga for å spise amerikansk mat på fredag. Det blir ikke amerikanske flagg og chevyer i restauranten, men litt amerikansk musikk skal gjestene få.

Må alle snakke amerikansk hele kvelden eller?

– Ja, så klart. Neida, det skal de få slippe. Det holder med maten. Og det spiller ingen rolle hvem som vinner valget heller, planen er bare å hedre det amerikanske kjøkkenet – og servere folk god mat.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer