Americana-festival på Aladdin

Helgen 19- 21. august inviterer Aladdin Scene med partners til tredagers americanafestival utenfor og inne på Aladdin Scene. 18 band og artister kommer for å spille i løpet av helga, og her blir det mye fint folkens!

Det blir ikke Coconut på Rød i år, men det kommer en sabla god erstatning nede i sentrum i august. Salmon Smokers er bare ett av mange fete band som dukker opp på Americanafestivalen Aladdin Americana, det blir en hel helg til ende med lokale og internasjonale treats både ute og inne på Aladdin Scene.

– Vi hadde planlagt å utvide Coconut på Rød til tre dager, forteller arrangør Tom Skjeklesæther, det bød seg nemlig et samarbeid med Rootsy live, et svensk turnéfirma. De arrangerer to festivaler i Sverige samme helg. Alle disse artistene skal siden videre til den danske folkfestivalen Tønder etterpå, dermed blir det plutselig tilgjengelig en haug med kule artister som ikke hadde kommet hit ens ærend. I hvert fall ikke uten at det hadde kosta skjorta. Så her er det mye artist for en ganske grei pris.

Man kan kjøpe festivalpass med fritt leide til ute- og innekonserter hele helga. Earlybird-pass på 900 per hode selges frem til lørdag, etter det går prisen opp et par hundre kroner. Men raska på, det er begrensa med festivalpass, rett og slett grunnet taket på publikummere inne på Aladdin scene.

Fredag og lørdag vil det være konserter på utescenen som settes opp på plassen foran Kulturskolen, og begge kvelder avsluttes med en konsert inne i den gamle kinoen. Søndag blir det kun innendørskonserter, og alle fire konserter holdes inne på Aladdin scene.

Lineupen er ganske så rå, og ganske så variert.

– Alt det her er bra greier, forsikrer Tom. Artistene er jo sila gjennom Rootsy-systemet, dette er ting de booker og tror på. Men americana er jo etter hvert et ganske vidt begrep. Noen av artistene er rene countryartister, mens noe går helt over i svart R&B. Vi har for eksempel Devon Gilfillian, han var grammynominert for den forrige skiva si, han skal spille på Notodden to uker før han kommer hit til Halden.

Devon Gilfillian på Spotify: 

The Salmon Smokers avslutter på utescena lørdag kveld, og akkurat som på Coconut på Rød dukker det opp en del kule artister på scena før dem.

– Vi kutta ut Coconut på Rød i år av flere ulike grunner, men dette her blir mye av det samme. Det blir àla Coconut, bare med asfalt under beina i stedet for gress.

Det blir omtrent sånn. Bare uten gress.

Salmon Smokers spiller med Aurora i Oslo Spektrum i 2017 (Aurora er ikke inkludert i festivalpakka denne gangen):

I tillegg til Smokers, dukker det opp tre andre lokale band i løpet av festivalen. To nye, lokale band gjør hvert sitt sett: Faberland og Lucky Arms. I tillegg vil Omar Østli og Hege Brynildsen gjøre et sett. Dessuten blir det svensker i salaten, up and coming americana-artist Jesper Lindell kommer tilbake til Halden.

– Jesper Lindell kommer med nimanns-band og full blåserekke. Det blir fett som faen, han funka dritbra på Fjordingfestivalen i april. Jesper avslutter inne på fredag. Lørdag spiller Kassi Valazza inne, en snakkis i miljøet. Hun har ikke gitt ut plate ennå, men det her har jeg store forventninger til.

Det fikk plutselig jeg også. Hør bare sjøl:

I tillegg kommer det MYE annet fint! Ian Noe for eksempel:

Og Jesper Lindell:

Og Katie Pruitt:

Dessuten kommer Eilen Jewell, True Strays, The Ballroom Thieves og enda noen til. Google og se hva du finner, det er bare fine greier hele veien.

Du kan altså kjøpe festivalpass for hele smæla, eller eventuelt dagspass til utekonsertene. Innekonsertene er det kun de som har kjøpt festivalpass som kan gå på, av ovennevnte grunner.

Earlybird-pass får du kjøpt her!

 

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer