Alv Udda har inntatt Vadet

Uddaspillet er i kjømda! For tiden er det hektisk øveaktivitet i Vadet, der spillet om skogkjempen Alv Udda skal settes opp om to uker.

Premieren er kun to uker unna, så nå er det alle mann til pumpene for skuespillere og aktører i det kommende Uddaspillet. Denne helgen har ensemblet spilt seg gjennom samtlige scener i Vadet, med den vakre Femsjøen som bakteppe.

Søndag er det folk over alt i Vadet. Kostymører, rekvisitører, skuespillere og regiavdeling svirrer hit og dit. Her kan du få deg en pølse i brød, der kan du få deg et kakestykke og en kaffekopp. Regissør Morten Milde flakser rundt på plassen, snakker litt i mikrofonen, veiver og gestikulerer, peker og instruerer.

Morten instruerer Samuel Fröler, som spiller prest (og Beelzebub) og Anniken Ottersen Lindbak, som spiller taterjenta Kaisa.

– Vi har vært gjennom alle scenene i spillet flere ganger, forteller Morten. Nå skal vi begynne å stramme det til, og se scenene i sammenheng. Vi er der vi skal være. Vi er i rute.

Hvordan synes du det går da?

– Jeg synes det går ganske bra jeg. Det er utrolig mye dyktige folk her, det er veldig moro å jobbe med dem.

Morten instruerer barna før en scene.
Monica Grodatter Hjelle forteller barna at de må neie og bukke når de møter på henne på scenen. Hun er jo tross alt Mette Meng!
Kostymøren tar mål av Dennis Storhøi mellom slaga.

Uddaspillet handler om den hardtarbeidende, grovskårne, kloke – og litt misforståtte skogkjempen Alv Udda. Alv bor på Lilleøya i Femsjøen i det herrens 17. århundre, og virker som jeger, skogsarbeider og bonde. Som godt voksen får Alv til sin store glede ta den vakre Kirsten Gustsdatter til hustru. Men Kirsten elsker ikke Alv, hun elsker Bernt Thorkeldsson, hvis barn hun i hemmelighet bærer under hjertet når hun motvillig gifter seg med Alv. Som dere skjønner, ligger det an til trøbbel.

Kirsten (Malin Solli) brudepyntes før hun skal gifte seg med Alv. Kvinnene rundt spilles av Elisabeth Stenvard, Brita Flor, Thora Hjelle Milde og Tonje Hannestad.
Kirsten og Alv vies av presten (Samuel Fröler). Bak står Frank Skovrand og ser streng ut. Han spiller Gust Pålsa; Kirstens far, som er svært fornøyd med å ha fått gifta bort den ustyrlige dattera si.
Morten og Samuel diskuterer manus. Lars Kenneth Westby er mest opptatt av en and som har bestemt seg for å være med der det skjer.
Frank Skovrand, aka Gust, lufter kona si (Veronica Mittet) før kirkegang i pinsa.
Anniken Ottersen Lindbak spiller den utskjelte og utstøtte taterjenta Kaisa i Uddaspillet. Her trøstes hun av Joachim i jordkoia (Lars Kenneth Westby).

Det er umulig å forlate Vadet, naturligvis, når man først har satt seg ned på en benk med en kakebit, og begynt å kikke på scener som utspiller seg. Dette blir innmari bra, her er det sjukt mange flinke folk på jobb! Det er bare å begynne å glede seg faktisk. Neste helg øver de med kostymer!

Premieren på Uddaspillet er onsdag 8. juni!

Siden spilles forestillingen 9, 10, 11 og 12. juni.

Billetter finner du HER.

 

 

Kommentarer

kommentarer