Alt klart for Julemarked i festningen

Førstkommende helg er det endelig klart for årets Julemarked på Fredriksten festning. I år utvides julemarkedet med en dag så det åpner allerede fredag ettermiddag.

Julemarkedet på festningen er tradisjonsrikt og byr på det sedvanlige programmet med mange forskjellige utstillere, hyggelige underholdningsinnslag, eventyrstund og gang rundt juletreet.

Listen over utstillere er lang og det er både kortreiste og langreiste produkter. På Julemarkedets facebookside fortelles det at man kan få handlet både håndverksprodukter, hjemmelaget syltetøy, Halden-produsert honning, oliven fra Hellas, spekemat, sjokolade, kunstverk og mye mer. Nytt av året er at markedsområdet utvides med Place d` Armes i tillegg til indre festning.
– Der stod det noen boder i fjor og det blir flere i år. Vi har leid inn fine boder som utstillerne skal bruke så det kommer til å se flott ut, forteller turistsjef Liv Lindskog.

Julemarkedet er et flott familiearrangement og det er mange aktiviteter å velge mellom for barna. På programmet finner vi blant annet grilling av pinnebrød, barna kan ta ”traktorlappen”, Nissen legger ut Lures for de som spiller Pokemon Go og det er utstilling av tegninger fra Kulturskolen.

Du trenger heller ikke å bekymre deg for å gå sulten rundt på Julemarkedet. Det bugner av spennende lukter og smaker.
Curtisen skal servere suppe utendørs og ha lune smørbrød i restauranten, på Fredriksten Kro er det julebuffet og hos Den Gamle Kommandant blir det skogsoppsuppe. I tillegg kommer det til å være vafler, sveler og nybakte boller å få kjøpt hos forskjellige utstillere og i bakeriet.

– Julemarkedet er en gylden mulighet til å invitere gjester fra fjern og nær. Ta dem med til festningen og gi dem en flott opplevelse i historiske omgivelser med masse julestemning, oppfordrer Lindskog.

14962584_553175948208741_6789229945814086419_n

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer