Allsang på Friviligsentralen

Etter en lang koronapause kunne Wenche Erichsen og hennes frivillige endelig åpne dørene for allsang på Frivilligsentralen igjen torsdag ettermiddag. 

Hvis du går forbi Frivilligsentralen på torsdager i 12-slaget kan det hende du hører allsang strømme ut av vinduene på huset. Torsdag er nemlig den store sangdagen i Violgata 14, og til vanlig er det allsangbandet Helt Halv Tolv som komper mens sangglade deltagere synger og blar i Frivilligsentralens sanghefte. Men denne våren har det vært stille på frivillighuset, ingen har sunget om Rosa på Bal eller Tulipaner fra Amsterdam eller Vals på Sunnanö. Koronaen satte en effektiv stopper for både det sosiale og det musiske, det har rett og slett vært sangtørke på frivillighuset. Men nå bestemte Wenche seg for å starte opp med allsangen igjen, med noen koronajusteringer naturligvis. Jeg tok en tur på høstens første korona-allsang på Frivilligsentralen, forhåpentligvis den første av mange!

Ute er det strålende vær, men folk har allikevel valgt å tilbringe en time innendørs med sang denne augustformiddagen. Allsangen har åpenbart vært et savn hos mange! Inne i whiteboxen har allsangbandet rigget seg til, og et av koronatiltakene er å vise sangtekstene via projektor fremfor å dele ut sanghefter.

Per Olav Halvorsen er pianist i Helt Halv Tolv.

Snart setter Per Olav i gang med første sang på agendaen, nemlig Godt humør. Etter første sang blir det et Gruk av Piet Hein, det er pianisten som deklamerer:

Der råbes vidt i verden om: at holde trit og holde dom. Der er et bud man flygter fra: at holde ud, og holde af.

Så fortsetter allsangen med Tanta til Beate.

Erling Klevmo og Kenneth Sandberg er faste medlemmer i Helt Halv Tolv.
Ulf Rogstad spiller trekkspill.

Nytt av året er Musikktimen på Frivilligsentralen! De torsdagene det ikke er allsang med Helt Halv Tolv blir det musikktime der diverse inviterte musikere kommer for å spille. Her står det både pianister, saksofonister og strykere på agendaen. Torsdag 17. september kommer det en kvintett fra Østfold symfoniorkester for å spille! Musikktimene avholdes annenhver torsdag fra 11 til 12.

– Vi vet jo alle at med mye musikk og litt sjokolade så blir vi mye snillere, sier Wenche.

Det det vanker pakora på allsangerne denne torsdagen! Andreas serverer.
Wenche serverer forfriskninger.

Jeg går ut i den varme augustettermiddagen, og lar allsangerne få fortsette i fred. Ut av vinduene strømmer lyden av sang, musikken følger meg rundt hjørnet ut og i Violgata. Det er akkurat sånn det skal være på Frivilligsentralen!

Her kan du følge Frivilligsentralen på Facebook!

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer