– Alle vil til Halden

Torsdag den 8. oktober klokken 20 kommer Buicken til Bryggerhuset Syd!

I korte trekk – hva handler det om?
– Om livet på veien, om livet generelt, om galskap, humør, kjærlighet, tristesse og mye bra musikk med Knut Reiersrud og Amund Marud som spiller sammen for første gang sammen med oss. Vi kommer jo rett fra båten fra Sandefjord også denne kvelden etter at vi har spilt og sørget for taxfreelyrikk og blues & rock.

Hvor lenge har dere holdt på med dette prosjektet?
– Det startet opp i 2010 da Saabye og Stalsberg laget sin første bok sammen etter to lange reiser i Amerika, vi fikk med oss Knut Reiersrud i studio sammen med Stian Carstensen og det var så morro at vi bestemte oss for å spelle ute også. Har blitt 147 konserter så langt blant annet en lang og fin sjømannsturne i Amerika høsten 2012.

Hvorfor vil dere til Halden?
– Alle vil til Halden.  Halden er det nærmeste en artist, et medmenneske, en musiker, en poet kan komme United States of Paranoia (USA). Halden er musikkens mekka. Halden er tradisjon og god smak når det kommer til musikk. Halden kan skilte med noe av det fremste innenfor festning og americana, Halden har jo fostret Young Lords, Kvitnes, Saturday Cowboys, Onkel Tuka, Tom Skjekle og byen oser av sjarm. Mer postitivt kommer jeg ikke på i farten, men vi håper vi ikke skal drite oss ut for et kresent publikum da.

Hva kan publikum forvente seg?
– Buicken i form, lenge siden vi har hatt en konsert og det blir spennende for oss også ettersom de to utrolig gode gitaristene Maarud og Reiersrud speller sammen, det blir nok ei reise i C-dur med noen stop overs i moll. Alt kan skje.

Om det er noe spesielt med akkurat denne forestillingen må du gjerne fortelle om det.
– Saabye Christensen er landets fremste poet. vel verdt å høre ham. Vi andre henger på som slitte viftereimer.

 Noe annet jeg skal få frem til publikummet deres?
– Ja, at vi er relativt pene i tøyet, det kan vi love.

 Velkommen til Bryggerhuset syd 8.oktober kl 20.

Artikkelen er betalt av Bryggerhuset syd. 

Kommentarer

kommentarer