Alle vil bli skuespillere

Det er en stor flokk unge skuespillere som står på scenen som er satt opp i Frivilligsentralen. I flotte kostymer er de i gang med generalprøven til et eventyrstykke. Den siste uken har Veslefrikk Barne- og Ungdomsteater hatt Sommerteaterskole med mange forskjellige teaterleker.

Etter prøven hadde de endelig tid til å ta en prat med oss. Da spørsmålet om skuespillerkarrieren kom opp var det ingen tvil; Alle vil bli skuespillere når de blir store!
-Det har vært veldig morsomt å være med på å sette opp et stykke, sier Benjamin (12).
– Og det har gått veldig fort, legger Adrian (10) til. Både Johnny Depp og Leonardo DiCaprio nevnes som skuespillerhelter. -De er veldig flinke til å spille ulike karakterer i filmer, poengterer Amalie (8).

Adrian (10 ) og Benjamin (12)

Gjennom uken har de vært med på forskjellige teaterleker, blant annet «Fisken i det
røde hav» og improteater.
-Improteater er teater uten manus og man må finne på mens man holder på, forteller Martin (15).
Etter spørsmålsrunden fikk vi også høre en egenkomponert Veslefrikk-sang
hvor Ylva Berger (18) har laget melodien og skuespillerflokken har klekket ut teksten. De har også fått et lynkurs i sangteknikk av Kim Henskjold Jensen.

Einar (8) som speilet i Snehvit

-Vi har fått låne Frivilligsentralens lokaler for å sette opp et stykke som avslutning på Sommerteaterskolen, forteller Monia Berger som har regissert og hjulpet barna med å sette opp stykket.
Energien i rommet er høy når de unge underholderne står på scenen og det er tydelig
at alle har det veldig gøy. Det de har fått til på bare 5 dager er svært imponerende og det er ingen tvil om at Monia Berger og Veslefrikk er med på å tenne gnisten i de unge skuespillerhjertene.

Monia og Ylva Berger

Kommentarer

kommentarer