– Alle burde hatt en Agnes

De aller fleste har innimellom en rygg som verker litt, noen ømme skuldre eller slitne føtter. Men hvor høy er terskelen din for å gjøre noe med det? Hos Agnes Hermansen er det riktignok en trapp opp til inngangsdøra, men terskelen er så lav som man kan få den.

Det finnes noen mennesker som har evner litt utenom det vanlige og som forteller om det til alle og enhver. Og så finnes de som har de samme evnene, kanskje til og med litt sterkere, men som ikke snakker så høyt om det. I stedet bare jobber de nærmest litt i det stille med folk og gjør hverdagene til mange litt bedre. Agnes er i den siste kategorien. Hun driver firma Agnes Hermansen’s velvære på Buer.
– Jeg tilbyr healingmassasje med varme hender og chakrabehandling, forteller hun.
– Folk forbinder gjerne både healing og chakra med noe skummelt, så det enkleste er vel om jeg sier at jeg kan løse opp stive og ømme muskler. Det vet de aller fleste hva er og hvor vondt det kan være å gå med det.

Agnes har et rolig vesen, hun snakker i et behagelig tempo og fremstår egentlig mer som en hyggelig omsorgsarbeider enn en healer ute på alternativ-fløyen. Det er vel kanskje det som gjør at så mange oppfatter henne som trygg og omsorgsfull også.
– Jeg er nok en følsom person som er opptatt av følelser. Det er ofte at man må gå i dybden og jobbe med deg selv, og det er spennende å få være med på det sammen med kundene mine. En øm nakke trenger ikke bare å være en øm nakke, som regel ligger det noe mer bak, forklarer hun.

Og akkurat det med at det er noe mer bak vet Agnes mye om. For mange år siden visste hun ikke at hun hadde de evnene hun har oppdaget at hun har. Hun var kanskje den mest skeptiske av alle hun kjente til det med alternative metoder og healing.
– Men så ville tilfeldighetene det slik at vi kom i kontakt med en healer i Våler som skulle forsøke å hjelpe en i familien. Jeg hadde vel egentlig ikke noen tro på det, men samtidig så ønsket jeg så sterkt hjelp. Etter hvert som behandlingene på vedkommende foregikk merket jeg at det skjedde noe hos meg også. Jeg satt i det samme rommet og oppdaget at jeg ble varm. Da kom spørsmålene og etter hvert ble jeg mer oppmerksom på hva jeg tok imot og hvordan kroppen min reagerte, forklarer hun. Derfra tok det en stund før hun selv begynte å forstå hva som foregikk og lærte mer om sine varme hender og intuisjonen sin.

Noen av oljene Agnes bruker i behandlingen.

Forespørslene fra bekjente begynte å komme på om de kunne få litt hjelp med en skulder eller rygg og derfor startet hun i 2009 egen virksomhet i tillegg til den faste jobben.
– Jeg har hatt lokaler i Karl Johans gate, Skippergata og Violgata. Men for en liten stund siden innså jeg at jeg ikke ville drive med dette i bysentrum. Vi har et stabbur ved siden av huset vårt og det har jeg innredet med behandlingsrom. I begynnelsen var kundene mine veldig skeptiske, de syns det var fryktelig langt fra sentrum til Buer, forteller hun og ler litt. Heldigvis har skepsisen roet seg og flere har innsett at kjøreturen gjør dem godt.
– På en måte får folk stresset ned litt før de kommer hit, siden de må kjøre 15-20 minutter. Da får de selvfølgelig også bedre utbytte av behandlingen. Det skal være rom for å le, gråte og undre. Det er viktig at folk slapper av, stresser ned og kjenner på følelsene sine.

Agnes er nøye på å forklare hva det er hun driver med og hvordan det fungerer. Hun har ingen ”lykkelig forklaring” på at det er en kjapp måte å fikse en øm kropp på og det er viktig for henne at kundene forstår at det er mye de kan bidra med selv.
– For mange kan det nok sammenlignes med å skrelle en løk. Det er lag på lag med utfordringer og da gjelder det å ha tålmodighet til å jobbe med lagene og ta et steg av gangen. Jeg setter alltid av god tid, gjerne til en prat først, også jobber jeg intuitivt på kroppen til kunden med de utfordringene jeg finner og merker.

Hun fremstår veldig trygg på det hun driver med, men samtidig sier hun selv at det er vanskelig å snakke om evnene og resultatene av det. Janteloven slår fort inn og hun er redd for at det kan bli for mye av det gode.

I helgen har hun hatt en gruppe damer på besøk fra Oslo som har fått behandling. En av dem har Parkinson og hun har vært kunde hos Agnes i mange år. Hun er klar i sin tale om hva hun mener om behandlingene hun får hos Agnes.
– Alle burde hatt en Agnes.

Stabburet på Buer ligger landlig til, så det er ikke rart at kundene hennes finner roen. En trapp opp og inn i et hyggelig innredet rom som absolutt tilrettelegger for den gode samtalen. Inne på behandlingsrommet er det hylle på hylle med fargerike flasker og det er her chakra-behandlingene kommer inn.
– Chakra er livshjulet vårt og jeg jobber ut ifra syv chakra, forklarer hun. Hun har forståelse for at dette kan virke fremmed for noen, men samtidig sier hun at dette egentlig ikke er noe man bør tenke så mye på når man er til behandling. Hun ordner med hvilke oljer som skal hvor og hvorfor.
– Jeg bruker chakra-oljer i behandlingen. De er i mange forskjellige farger, skal brukes på forskjellige steder på kroppen og hjelper deg med forskjellige ting, forteller hun engasjert. Den grønne oljen skal for eksempel smøres rundt brystkassen hvis man trenger balanse og harmoni. Den blå er flott for avslapning og lindrer stress og spenninger i nakken og halsen.  Den mørke blå oljen er spesielt godt egnet for folk med krevende jobber og skal smøres på panne-chakraet mellom øynene.

Med behagelig og rolig musikk i bakgrunnen går hun grundig til verks på kundene sine og lar de varme hendene jobbe.
-Jeg jobber selvfølgelig ut  fra en fast mal, men samtidig er det viktig for meg at jeg kan ta ting underveis og la hendene styre det. Noen ganger dukker det opp noe som gjør at et område må behandles litt ekstra eller at det er behov for en pause, forklarer Agnes og viser undertegnede hvordan både oljen og hendene fungerer. Varmen strømmer på og den prikkende følelsen er visst et godt tegn.
– Folk stresser og maser for mye i dagens samfunn. Jeg jobber mye med å trekke ut overflødige stressmomenter. Noen bærer ofte mye med seg fra fortiden sin som for eksempel sorg. Det kan være mye man bærer på som ligger der og gjør at man må gå litt tilbake i tid for å få løst opp spenningene.

Hun forklarer det med at det fra toppen av hodet og til føttene går to rette tau. Begge tauene skal ideelt sett være helt rette, men det er de sannsynligvis ikke på noen.
– Noen mennesker har et par knuter mens andre har mange knuter. I en behandling får man kanskje løst opp en knute eller to, men jeg pleier å snakke med kundene om at det kan ta tid å løse opp i enkelte knuter. Heldigvis er det som regel gode opplevelser for kundene her på massasjebenken og det er en sann glede å få jobbe med å hjelpe folk og bidra til at folk har det bra.

Du kan lese mer om Agnes Hermansen’s velvære her. 

***

I samarbeid med Agnes Hermansen vil vi gi bort en behandling på 60 minutter healingmassasje til en heldig vinner. For å være med i trekningen må du fortelle oss at du har lyst til å vinne den eller hvem du vil gi den bort til.

Vi trekker en vinner 10.mai kl. 21.

🙂

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer