Akustisk pop fra Stemning

Haldenbandet Stemning debuterer på Glenghuset i Sarpsborg fredag 6. oktober. -Vi satser på en Halden-konsert til våren, sier pianist i Stemning Silje Kathinka Erichsen.

Det ikke en gang årsgamle bandet Stemning består av Silje Kathinka Erichsen på piano, Eivind Mebust på gitar og Therese Leet Vist på vokal. Bandet covrer pop på sitt egne akustiske vis.

– Vi spiller akustisk pop, sier vokalist Therese, tanken er å spille gjenkjennelige låter på en ny måte.

På repertoaret har de blant annet Michael Jackson, Tori Amos, James Bay, Amy Macdonald, Chris Stapleton, Ed Sheeran og Coldplay.

– Det er morsomt å lage egne versjoner av kjente låter, sier pianist Silje, og se hvor fort folk kjenner dem igjen.

For Silje er det ekstra gøy når låtene byr på klavérmessige utfordringer, hun er godt vant med å spille klassisk piano.

– Vi spiller en utrolig bra Tori Amos- versjon av Smells like teen spirit, sier hun, der er pianoakkompagnementet er veldig fint.

Stemning. Fra venstre: Therese, Eivind og Silje.

Stemning til hyggelige lag

Stemning har som mål å spille mange konserter, og de tar gjerne på seg oppdrag.

– Vi spiller gjerne i bryllup og femtiårslag, sier Therese, og andre lignende arrangementer.

– Stemning passer til hyggelige lag, vi er nok ikke bandet du leier til en rølpefest, legger Silje til.

Det betyr ikke at bandet bare spiller ballader. Her er plenty av up-beat musikk også.

– Vi har laget en Michael Jackson-medley som funker bra, forteller Silje, med blant annet Dangerousthe way you make me feel, black or white og ikke minst høydaren: Billie Jean.

Jentene i bandet er Michael Jackson fans på sin hals. Men det er demokrati som gjelder i Stemning, de diskuterer seg frem til låtvalget sammen. Noen forslag faller imidlertid i gjennom.

– Jeg prøvde meg med John Mayer, men da ble jeg nedstemt, ler gitarist og bror til Silje, Eivind.

Haldenkonsert til våren

Bandet håper på en konsert i Halden til våren. To av bandets medlemmer er tross alt haldensere. Therese er sarping, men jobber i Halden.

– Vi ønsker å spille i Halden, forteller Therese, og det bør være et sted det er koselig å ta et glass vin og høre akustisk musikk.

Denne gang ble det Glenghuset i Sarpsborg som ble åstedet for Stemnings første helkveldskonsert. På debutkonserten skal de få assistanse av Vidar Eilertsen på trommer, Nils Magne Bergman på bass og Line Christin Eriksen som gjestevokalist.

Stemning debuterer på Glenghuset fredag 6. oktober. Foto: Leet Foto.

Musiserende barnehagefolk

Alle tre jobber i barnehage på dagtid. Silje er pedagogisk leder på Høvleriet barnehage, Therese er leder på Asak Kulturbarnehage og Eivind jobber på DoreMi. Det var på Asak idéen om Stemning ble født.

– Jeg og Therese ble kjent da hun tok over min jobb som leder for Asak barnehage, forteller Silje, og vi fant fort ut at vi hadde masse til felles. Vi snakket lenge om å spille sammen, og i desember i fjor slutt tok vi skrittet ut og dannet Stemning.

Siljes bror Eivind har alltid holdt på mye med musikk. Selv om det var fotball som gjaldt i ungdommen er han den eneste som har spilt i band før. Eivind er ikke den mest snakkesalige i gruppa, jentene tar seg av pratinga.

– Hvem er sjefen i bandet?

– Silje, svarer Eivind og Therese i kor.

Silje rister bestemt på hodet:

– Nei, vi er sjefer alle sammen, protesterer hun.

– Vi har utnevnt Silje til sjef, sånn er det bare, ler Therese.

Eivind nikker.

Mange fine låter

Foreløpig er det cover som gjelder for Stemning, men det lekes med tanken på å skrive egne låter.

– Vi snakker om det innimellom, sier Silje, men det blir nok ikke tid til det i høst. Vi stresser ikke med det, vi har funnet sjangeren vår og føler at vi har havnet på et felles sted.

Samtlige av bandmedlemmene holder på med etterutdanning, så låtskriving kan ligge langt frem i tid. Det bekymrer ikke Silje:

– Det er jo så mye bra musikk der ute, vi rekker jo aldri å spille alt vi liker – så vi har masse å ta av!

Ta deg en tur til Særp i høstferien for å høre et av Haldens ferskeste band spille akustisk pop! Stemning spiller på Glenghuset lørdag 6. oktober klokka 21.00

Kommentarer

kommentarer