Akustisk deLillos

deLillos er på turné uten elgitar. På fredag kommer de til Brygga kultursal for å spille akustisk for haldenserne. 

-Mange har et bilde av deLillos som en gjeng med kassegitarer på magen, som spiller rolige sanger om koselige ting, sier Lars Lundevall. Men vi har jo faktisk aldri holdt akustiske konserter før.

I fjor spilte bandet inn sin første akustiske plate. Ett rom, én mikrofon.

-Vi syntes det var veldig fint. Å sitte helt stille i et rom og spille. Vi kunne gjerne ha tenkt oss å reise rundt og spille i folks stuer, uten anlegg eller noen annet enn akustiske gitarer. Men det er jo ikke helt gjennomførbart. 

En akustisk turné var derimot gjennomførbart. Etter innspillingen begynte deLillos å planlegge en konsertserie. Det ble mer arbeidskrevende enn de hadde tenkt seg.

-Det å forberede en akustisk turné er faktisk ganske utfordrende, sier Lars, det har vært omfattende forberedelser i forkant av denne turnéen. Vi brukte ganske lang tid på å finne ut av hvordan vi skulle gjøre dette.

Så langt har deLillos spilt akustisk i Drammen, Fredrikstad og Ålesund. Responsen fra publikum er god.

-Vi har hatt veldig gode erfaringer med de akustiske konsertene vi har holdt denne vinteren. Det er nytt for oss å ha et publikum som sitter stille og lytter til musikken. Man blir litt usikker, det er uvant at det er så stille mens vi spiller. Man tenker, jøss, liker de ikke det vi spiller? Men så er vi ferdige med sangen, og da kommer applausen. Det hoies og ropes her også, bare mellom sangene i stedet for underveis. 

Hva slags repertoar stiller dere med på fredag?

-Vi spiller ikke det samme fra kveld til kveld, vi har et bredt repertoar. Når vi spiller på festival holder vi ofte på en times tid, og da blir det stort sett bare tid til slagerne. På denne turnéen tar vi oss tid til å ta frem mange sanger som kanskje ikke er av de mest kjente., men som vi vet folk er glade i. Vi har spilt Kongepuddelen Odd, for eksempel, den er fra Hjernen er alene-albumet. Det er en av våre favoritter, og den blir ikke så ofte spilt live ellers. Ved porten der jeg bor, fra plata Neste Sommer, har vi også spilt. Den har vi aldri pleid å spille live. Det er veldig gøy.

Når deLillos reiser på akustisk turné denne gangen leter de etter kulturhus med sitteplasser. 

-I forrige uke spilte vi på Drammen teater, en vakker gammel bygning som egnet seg godt for denne konserten. Vi gleder oss veldig til å spille i kultursalen, det er en kjempefin kulturarena dere har fått dere der. Vi har jo spilt der før, men den gangen for stående publikum. 

Lars har et spesielt forhold til Halden.

-Jeg spilte faktisk inn min første deLillos-plate i Halden. I 1991, da jeg kom inn i deLillos, spilte vi inn plata Varme mennesker i Athletic Sound. Athletic Sound er et bra sted! Halden har en høy stjerne i min deLillos-historie, jeg gleder meg alltid til å komme dit. 

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer