Aiming for Enrike til Festival Ø

Med Aiming for Enrike i spissen går publikum et veldreid program i møte på Sarpsborg Scene 28. og 29. april, utelukkende bestående av artister med tilknytning til Østfold.

– Vi er så fornøyde med denne bookingen! Dette mener jeg er ett av Norges mest spennende band, og vil tørre å påstå at de vil imponere og bevege absolutt alle de spiller for, sier Festivalsjef Emilie Slangsvold.

Gitarist Simen Følstad Nilsen fra Halden, utgjør sammen med trommeslager Tobias Ørnes Andersen den unike instrumentalduoen Aiming for Enrike. Duoen kom nylig hjem etter å ha turnert i Japan, og er i sommer aktuelle til mange av landets festivaler, som blant annet Tons of Rock, Pstereo og Trænafestivalen. Men først går turen til Sarpsborg og Festival Ø.

Aiming for Enrike gjorde seg bemerket allerede i 2012 med debutalbumet ”Mao Miro”, og i fjor kom oppfølgeren ”Segway Nation” til strålende mottakelse. Blant annet trillet Aftenposten terningkast 5, Musikknyheter ga skiva 9/10 og GAFFA la seg også på 5, og uttalte følgende:

“Til tross for at de kun er to stykker, skaper de et vanvittig massivt og progressivt lydbilde, som byr på mengder av intensitet og lekenhet, men kanskje aller mest av oppsiktsvekkende kvalitet. Endelig makter Aiming For Enrike å overføre den magien de skaper i konsertsammenheng til plateformat.”
– Musikkmagasinet, GAFFA

 I fjor ble de også nominert til P3-Gull i kategorien ”Årets Live” der de andre nominerte var Karpe Diem, Highasakite, Kvelertak og Sondre Justad.

Aiming for Enrike er intrikat og energisk fuzzpop, med jazzbasert støyrock, prog-elementer og spor av funk og elektronika. De beviser at det kun trengs to unge musikere med en sterk felles vilje for å skape en ny, original lyd. Ved å fryktløst slenge seg inn i et sjangerforvirrende landskap og samtidig stole blindt på egen intuisjon lager de en form for musikk som – både på plate og i konsertsammenheng -får blodet til å bruse.

Les mer om Festival Ø her. 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer