Åh, det blir skönt

Monica Zetterlund skulle ha fylt åtti år i år. Men siden jazzdivaen Zetterlund dessverre ikke lenger er blant oss, får man arrangere en hyllestkonsert i steden. Og det gjør Blåseensemblet i morgen.

Pontus & Amerikanernas låt Monica Zetterlund har en frase som lyder som følger:

«Når Monica Zetterlund sjunger nånstans ifrån, bär det iväg mot en stjärna ton för ton».

Jazzdronningen Monica Zetterlund var kjent for sine jazztolkninger av svenske folkemelodier, men også for de eminente tolkningene av tidens amerikanske jazzlåter. Zetterlunds innspilling «Waltz for Debby» med Bill Evans Trio har oppnådd status som en av jazzhistoriens absolutte klassikere.

Mats Hålling er musikalsk ansvarlig for Zetterlund-konserten med Det Norske Blåseensemblet. Hålling er en anerkjent og ettertraktet arrangør, komponist og dirigent.

En hyllest som gjør inntrykk

Det er to velrenommerte jazzsangerinner som har fått oppgaven med å tolke Zetterlund i samklang med vårt eget Blåseensemble på Brygga Kultursal i morgen, nemlig Isabella Lundgren og Rigmor Gustafsson.

-Vi snakker om det ypperste av svenske jazzvokalister, forteller presseansvarlig for arrangementet Vigdis Wisur, disse damene er så rutinerte, og de har jobbet tett på Monica Zetterlunds repertoar i mange år. Mats Hålling er musikalsk ansvarlig for konserten, og arrangementene hans er helt fantastiske.

Vigids har overvært dagens sangprøver med Blåseensemblet, og gikk ikke upåvirket ut fra kultursalen etter seansen.

Rigmor Gustafsson er kjent for sine Zetterlund-tolkninger.
Isabella Lundgren er bare 29 år, men har utmerket seg som en eminent jazzsangerinne.

Zetterlund-tolkere av rang

Jazzkometen Isabella Lundgren er bare 29 år, men har allerede blitt et navn på den skandinaviske stjernehimmelen. Hun har rukket å gi ut tre album i jazzsjangeren allerede, og dessuten blitt bedrysset med en rekke priser og utmerkelser. Nylig ble hun tildelt Monica Zetterlunds Minnestipend, som deles ut av Zetterlunds minnefond.

Jazzdronningen Rigmor Gustafsson er en jazzsangerinne med gravitas, og en velkjent Zetterlund-tolker. Gustafsson har utgitt en rekke kritikerroste jazz-skiver i løpet av sin karriere, og har gjort seg fortjent til flere høythengende priser. I november 2013 ble hun tildelt en av de mest prestisjefylte jazzprisene i Sverige: Kungliga Musikaliska Akademins Jazzpris.

Sammen med det eminente Blåseensemblet skal altså disse rutinerte jazzsangerinnene gjøre ære på Monica Zetterlund, det ligger med andre ord an til en verdig og opplevelsesrik hyllest av jazzdivaen Zetterlund i morgen.

Her er det bare å sikre seg en billett, pronto!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer