ABBA-fest i indre havn

I morgen er det klart for en ny fyverkerikonsert med Det norske blåseensemble i indre havn, og denne gangen blir det hitfest med perler fra ABBAS rikholdige hit-katalog. 

Fredag kveld gjentar Det norske blåseensemble fjorårets suksess og byr på gratis fyrverikerikonsert i indre havn for å markere årets sesongåpning. Blåseensemblet rigger seg til med flytende scene i havnebassenget, og setter opp tribuner med hele 1400 sitteplasser og en rekke ståplasser for ABBA-fans i alle aldre. Her opereres det etter førstemann til mølla-prinsippet, så det gjelder å være tidlig ute for å sikre seg sitteplass!

Det er selveste Anders Eljas som er den musikalske generalen bak morgendagens ABBA-ekstravagansa i indre havn. Eljas var ABBAS faste pianist under verdensturneen på slutten av syttitallet, og ble senere hyret inn for å arrangere for musikalen Chess. Eljas dirigerte selv London symfoniorkester under studioinnspillingen av albumet i 1984.

-Ved årets Fyrverkerikonsert i Halden inntar han pianokrakken og leder byens orkester i en musikalsk tidsreise med ABBAs perlerad av hits, sies det på Det norske blåseensembles hjemmesider. Materialet er overveldende og Eljas har plukket fra øverste hylle. Underveis byr han også på egne historier fra sin tid med ikonene.

På scenen i morgen finner vi også Håvard Gryting, Ingunn Dalland, Frode Vassel og Marianne Pentha, de skal stå for hver sin stemme i den ikoniske popkvartetten. Og så vårt eminente blåseensemble selvfølgelig.

Da er det bare en ting som gjenstår, og det er å børste støvet av platåskoene, smette inn i buksedressen og gjøre seg klar for en hitparade av dimensjoner!

Konserten starter 20.30, og avsluttes med et heidundrandes fyrverkeri klokken 22.30.

Foto: Johannes Granseth

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer