A capella må oppleves live!

-A capella er en musikkopplevelse som må nytes live, sier sopranen i The Real Group, Emma Nilsdotter. Snart kommer vokalkvintetten til Halden for første gang.

Tirsdag 19. desember kommer The Real Group for å synge sin vakre og samstemte a capella i Brygga kultursal. Konserten blir en god blanding av julesanger, The Real Group-klassikere, coverlåter, og låter fra den sylferske plateutgivelsen Elements, som ble sluppet for fem dager siden.

-Plata fikk navnet Elements fordi vi fem som synger i gruppa er så vidt forskjellige, vi bringer alle ulike elementer inn i The Real Group, forteller a capellagruppens sopran, Emma Nilsdotter. Vi har ulik musikksmak og ulike synspunkter om ting, men vi skaper noe bra ut av disse forskjellene. Vår styrke ligger nettopp i at vi er så ulike.

Det er også et element av miljøbevissthet på det nye albumet. Gruppa vil fremføre låta Water på konserten, en låt som handler om hvor viktig vannet er for oss her på jorden. Under fremførelsen av denne sangen skal The Real Group prøve seg på noe helt nytt.

-På sangen Water blåser vi i vannflasker, så vi bruker faktisk et instrument på denne konserten, forteller Emma, og det er nytt for oss. Water er en viktig sang, en poetisk vakker beskrivelse av viktigheten av vannet på denne jorden. Det er Anders Edenroth som har skrevet sangen.

Emma Nilsdotter er sopran i vokalgruppen The Real Group.

The Real Group ble dannet i 1984, og har i snart tretti år turnert verden over med sin vakre og originale a c apellasang. Vokalgruppen er kjent for sine tette harmonier, sin tekniske presisjon og sine fantasirike arrangementer. Til våren legger The Real Group ut på en Elements-turné, for å synge seg gjennom den nye plata. Men først altså, julestemning på kultursalen! Sangkvintetten har lang tradisjon på å reise rundt med julestemning i kofferten i desember. Repertoaret er bredt.

-Vi kommer til å synge noen klassiske, svenske julesanger, og så henter vi litt fra den amerikanske julesangkatalogen. Da snakker vi selvfølgelig om Jingle bells og Let it snow og andre amerikanske klassikere forteller Emma.

Hvilken låt får du julestemning av?

-Den første sangen jeg tenker på da er The World for Christmas, som Anders har skrevet. Jeg hadde akkurat fått mitt første barn, og Anders skulle komme og se på den nye babyen. Anders hadde lenge fundert på å skrive en julesang med litt tyngre tema,  som miljøbevissthet. Men så syntes han temaet ble litt for deprimerende for en julesang. På vei for å treffe meg og dette nyfødte barnet fikk han en åpenbarelse, da kom tanken om at det var dette lille barnet som skulle være stemmen til sangen. Hvordan ser verden ut gjennom øynene til et lite barn? Et nyfødt barn trenger ingen verdens materielle ting, men hun behøver en verden som fungerer. Slik kom sangen The World for Christmas til. Det er virkelig den vakreste julesangen jeg vet om. 

The Real Groups julekonsert altså, på Brygga kultursal tirsdag 19. desember klokken

The Real Group er:

Emma Nilsdotter, sopran

Lisa Östergren, alt

Anders Edenroth, tenor

Morthen Vinther, baryton

og Janis Strazdins bass

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer