kanDusi

80 000 til Frelsesarméen

Fjorårets Jul i Halden samlet inn hele 80 000 kroner. Pengene går til Frelsesarmeen, som skal benytte dem til et lokalt formål.

Thorkil H. Lindskog har nylig gjort opp regnskap for den 14. Jul i Halden-plata. Han er fornøyd med både overskuddet og produktet.

– Jeg er veldig fornøyd med denne plata. Halvparten av låtene er skrevet spesielt til plata, det synes jeg er ekstra moro. Vi har aldri hatt så mange spesialskrevne låter som i 2021.

Som vanlig består Jul i Halden en god miks av musikksjangre, her finner du alt fra viser til rock.

Du har funnet en oppskrift som fungerer?

– Det virker sånn. Jeg synes jo at det er fint at det er en god bredde på plata.

Fun fact folkens: Thorkil er faktisk med og korer på en av låtene på Jul i Halden 2021. Jeg sier ikke hvilken, du får lytte og gjette.

– Jeg står midt i et kor, så man kan nok ikke høre det. Jeg kan absolutt ikke synge, så det er kanskje like greit.

Jul i Halden 2021 er et avsluttet prosjekt. Plata er ute i omløp, men prosjektet er ferdig. Nå befinner Thorkil seg i sitt årlige limbo.

– Hvert år i mars så kommer spørsmålet: blir det en plate i år også? I mars er jeg på en måte midt i mellom den forrige plata, og en potensiell neste plate. Veldig mange lurer på om det blir en plate i år, for det er jo et jubileumsår.

Frelsesarmeen er årlig mottager av overskuddet fra Thorkils juleplater. I år får de altså 80 000 kroner fra Jul i Halden.

– Vi har kommet inn i et godt spor der, jeg har jobbet mye sammen med lederen for Frelsesarmeen gjennom årene.

Thorkils eneste føring for bruken av midlene, er at de skal benyttes lokalt.

– Det skjer mye ute i verden, men vi må ikke glemme at det også er tøft for mange her. Vi har en tendens til å glemme det når store ting skjer der ute.

Samlet har Thorkil overlevert 2.1 millioner kroner til Frelsesarmeen.

– Det er jo store tall. For meg er det store tall. Og vi har jo brukt mer enn det. Kanskje dobbelt så mye. Utgiftene har vært voldsomme.

Hva betyr dette prosjektet for deg?

– Jeg har jobbet med musikk i Halden siden jeg var guttunge. Så det er klart at det betyr ganske mye for meg å føre denne tråden videre, med lokal musikk.

Så gjenstår det å se da, folkens, om det kommer en jubileumsplate! Den som venter får se.

 

 

Exit mobile version