70 andelslandbruk over hele landet

Tidligere i april ble Solbakken andelsgård på Berg i Tromsdalen utenfor Tromsø etablert. Dette er andelslandbruk nummer 70, og markerer at Norge nå har andelslandbruk i alle fylker.

Andelslandbruk i Norge har vokst kraftig de siste par årene. Etter at Øverland andelslandbruk i Norge ble etablert i 2006, har 69 nye kommet til. Denne våren har også Finnmark og Troms fått hvert sitt andelslandbruk, og det er Solbakken andelsgård som hittil er verdens nordligste.- Dette er en flott utvikling, og vi er veldig glade for å kunne få jobbe med å hjelpe nye andelslandbruk i gang, og for å styrke de som allerede er etablert, sier Alexandra Devik og Marte Guttulsrød i Oikos – Økologisk Norge. De jobber som nasjonale koordinatorer for andelslandbruksprosjektet, som er finansiert av Landbruksdirektoratet.

– Jeg vil tro at det også kan være marked for et andelslandbruk i Halden-regionen, sier Marte Guttulsrød i Oikos.

Andelslandbruksprosjektet organiserer blant annet oppstartskurs, som mange av de etablerte andelslandsbrukene har deltatt på. I tillegg organiseres en årlig nettverkssamling. I år fant den sted på Thorbjørnrud hotell på Jevnaker der deltakerne stilte seg bak en felles plattform med grunnprinsipper for andelslandbruk i Norge. Les mer om dette historiske dokumentet, samt andre temaer på årets nasjonale nettverkssamling her.

www.andelslandbruk.no kan du lese mer om hva andelslandbruk i Norge er, og se et Norgeskart med profiler for de aller fleste andelslandbrukene som er etablert per i dag. Det er andelslandbrukene selv som har ansvar for å registrere sitt andelslandbruk på nettsiden.

Pressemelding fra Oikos.

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer