Forfattermøte med Andreas Ribe-Nyhus

Torsdag 26.januar klokken 19 inviterer vi til forfattermøte på Halden bibliotek. Andreas Ribe-Nyhus samtaler med Yngve Hammerlin om norsk kriminalomsorg.

Andreas Ribe-Nyhus har skrevet boka «Fengslet» fra 2022. Boka beskriver Andreas som lever et fredelig liv som akademiker og filosof, som nettopp har fullført filmskole og vil lage film. En vinternatt tar livet brått en helt annen retning. Noen dager senere blir han fengslet, dømt for drap. Hva skjedde? Hvorfor skjedde det?

I denne boka blir vi kjent med fengsel fra en innsatts perspektiv, og får innblikk i en institusjon som verken fremstår human eller omsorgsfull, men menneskefiendtlig og destruktiv.

Yngve Hammerlin er dr.filos., forsker og forfatter. Han har vært forsker og førsteamanuensis ved Kriminalomsorgens høgskole (Krus) og forsker i kriminalomsorgen.

Hammerlin har fire spesialområder: fengselsforskning, selvmordsforskning, voldsforskning og forskning på menneskesyn, etikk og moral. Hans seneste bok er «Hard mot de harde, myk mot de myke» fra 2021

Billetter finner du her!

Kommentarer

kommentarer