.

Kommende helg åpner Galleri Lille Martine en spennende salgsutstilling på Galleri Rød! Utstillere er Thomas Nesland Olsen, Mikael Persbrandt, Per Heimly og Espen Eiborg.

Det er onsdag, og på Galleri Rød er det bilder over alt. Noen står på gulvet, lent opp mot vegger og bjelker, andre har allerede fått en plass på en av galleriets vegger. Galleristene Kenneth Stensholt og Christine Willoch Mathisen går rundt med hammer og spiker, henger opp kunst og diskuterer hvor ting skal henge. Thomas Nesland Olsen står foran ett av sine egne kunstverk, med pensel i hånd, og legger til nye detaljer.

Ikke helt ferdig allikevel. Thomas Nesland Olsen har penselen i hende når han rusler rundt i galleriet onsdag ettermiddag.

Kunsterkvartetten som skal stille ut på Galleri Rød de neste helgene er en helt ny konstellasjon, og en idé gallerist Kenneth Stensholt kom opp med. Kenneth er daglig leder på Oslogalleriet Galleri Art Design, og har jobbet med samtlige kunstnere tidligere, men altså ikke i denne konstellasjonen.

– Thomas begynte vi å jobbe med for over tjue år siden, forteller Kenneth, vi solgte mange av hans stilleben. Den gang var kunsten hans mest i den Nerdrumske gaten, det er der Thomas kommer fra. Men gjennom disse tyve årene har han utviklet uttrykket sitt, han har skapt et helt nytt univers. Han har finperfeksjonert sine uttrykk, vil jeg si. I våres gjenopptok vi samarbeidet, og det er veldig hyggelig. Og det føltes helt naturlig at Thomas skulle være med i denne utstillingen.

Thomas Nesland Olsen.

De fire kunstnerne representerer relativt ulike uttrykk.

– Det er jo galskap egentlig, ler Kenneth, men det er gøy med de store kontrastene synes jeg. Når det er sagt, så ser jeg også en felles undertone her, som går gjennom bildene i utstillingen. Etter hvert som man blir godt kjent med kunsten, så er det faktisk en del fellestrekk allikevel.

Det kan du tenke på, når du går og ser denne utstillingen. Undres på hva slags tanker du vil gjøre deg!

Kenneth, Christine og Thomas. Christine holder et bilde av Per Heimly.

– Dette er en utstilling man godt kan bruke litt tid på, sier Kenneth, kanskje la kunsten vokse litt på seg og gå litt fra og til. Det beste komplimentet jeg kan tenke meg under en utstilling er at folk går lenge og ser, at de bruker godt med tid. Når de ønsker å dvele ved bildene, og bruke tid til å suge inn inntrykkene, da har man oppnådd noe.

Thomas Nesland Olsen er en klassisk skolert kunstner, som også har bakgrunn i både grafisk design og skatermiljøet. Nå har han blitt en såpass etablert kunstner at han selv har folk i lære.

– Man lærer mye av det også, sier Thomas. Man må skjerpe seg, og spørre seg: hva er det jeg egentlig driver med? I hvert fall når det gjelder teknikk.

Thomas startet egentlig sin kunstnerkarriere med grafisk design, noe som fremdeles kan prege uttrykket hans i dag.

– Den gangen var det ikke noe mål og mening med det jeg laget, ingen storyline. Men jeg har tatt med meg mye av det jeg gjorde da inn i den klassiske verdenen. Med tiden har jeg brukt kunsten nesten som en bearbeiding, det har nærmest blitt en besettelse jeg nesten ikke klarer å slutte med. En slags avhengighet.

Vi står og ser på et av Thomas’ bilder.

Et av Thomas Nesland Olsens bilder. Kult, eller hva?

– Det er mye av meg og mine erfaringer og min personlighet i kunsten min. Jeg har begynt å legge merke til dette med at det alltid er noe relasjonelt over det jeg maler. Jeg kommer stort sett alltid tilbake til det. Plutselig kan jeg male abstrakte landskap, men så går jeg tilbake til å male ansikt, øyne, hud. Jeg spriker veldig stilmessig, jeg tror jeg er den jeg kjenner som er mest ute og vakler når det kommer til uttrykk.

Hva tenker du om å stille ut med Persbrandt, Heimly og Eiborg?

Maleri av Espen Eiborg.

– Det er kjempespennende, jeg føler meg veldig heldig! Det er jo store navn, jeg er takknemlig for at jeg får være med. Men jeg føler også at mine ting sklir greit inn her. Kenneth er jo også god til å plukke ut ting som ikke kræsjer.

Mikael Persbrandt, Per Heimly og Espen Eiborg stiller ut på Galleri Rød de to kommende helgene.
Per Heimlys bilder.

Lørdag 17. september klokka 12 er det vernissage. Asgeir Borgemoen kommer for å åpne!

Utstillingen er åpen lørdag og søndag de to kommende helgene mellom 12 og 16! Kafeen er også åpen.

 

 

Kommentarer

kommentarer