3 x kammer med Blåseensemblet på Vannvogna fredag kveld

Tre kammergrupper fra Det Norske Blåseensemble gir deg tre spennende musikalske opplevelser. Her får du verk av de prisbelønte samtidskomponistene Kristine Tjøgersenog Wolfgang Plagge. Det siste stykket skapes først når konserten starter.

Spiracle av Kristine Tjøgersen –et friskt pust

Idette nydelige stykket er inspirasjonen til komponist Tjøgersen er tydelig fra første lille pust. “Spiracle” er det utvendige pustehullet hos enkelte typer fisk, hval og delfiner. Her utforsker Tjøgersen blåseinstrumentene på en måte somtar deg med under havoverflaten, ogkanskje også fårdegtil å lure på hvordan notearkene ser ut.

Wolfgang Plagges Wind Quintet op.105 –Tranquillo

Neste punkt på programmet er Wolfgang Plagges “Wind Quintet op. 105 –Tranquillo” fra år 2000. “Tranquillo” betyr ro, og det gir det enkle motivet i begynnelsen på dette vakre stykket virkelig. Plagges musikk er kjent for å ta lytteren med på en reise. Dette verket er intet unntak.

Sanntidsmusikk –skapt i øyeblikket

Konserten avsluttes med noe helt for seg selv. Her får du en smakebit på Det Norske Blåseensemblets egen sjanger, Sanntidsmusikk. Musikkenimproviseresi øyeblikket, noe som gjør hver eneste tone til en overraskelse. Musikerne bruker det de kan om instrumentet sitt, og musikken de er trent i, som en verktøykasse og et felles språk for improvisasjon.

Konserten starter klokken 19.

Billetter kjøpes her

Konserten er i samarbeid med nyMusikk Østfold.

Kommentarer

kommentarer