2x Halden åpnet dag tre

Dag tre av Tons of Rock 2016 startet med en dobbel dose unge haldensere. The Annex og Dr. Joe and the Fusion Clinic var førstemann ut på hver sin scene. Sistnevnte hadde imidlertid ikke stått på plakaten. Ikke før i går kveld.

– Vi fikk spørsmål i natt klokken ett om vi hadde mulighet til å spille en konsert på Tons of Rock, sier Kasper Bjerrum Jensen, vokalist i Dr. Joe and the Fusion Clinic.
– Så vi hadde ikke så god tid til å sette sammen en ordentlig set-list.

Grunnen var at Tormods Orgelkvartett, bandet som opprinnelig skulle opptre, meldte avbud. Konserten bærer allikevel ingen preg av at gutta stiller opp på kort varsel. Sangene, som for øvrig er imponerende godt skrevet, fremføres med både energi, solide spilleferdigheter, og ikke minst attitude. Frontfigur Bjerrum Jensen utmerker seg spesielt på dette siste punktet, og gjør en god jobb med å få med seg publikum.

– Jeg må bare ta en titt ned mot politistasjonen for å se at ingen ser opp hit, sier Bjerrum Nilsen, før konserten avsluttes med sangen «Mr. Policeman» og en oppfordring om å stikke langfingeren i været.

13524123_10208787051851118_933358264_o

Nede på Tent Stage sto nok et ungt Halden-band på scenen. Antakeligvis det yngste bandet på hele festivalen.

– Vi er The Annex, og vi skal spille noen sanger som passer bra om morran, sier vokalist/gitarist Benjamin Rø Haavelsrud.Det har han rett i. Med Hendrix-inspirert gitarspill, funky basslinjer og solid tromming, gjør The Annex en utmerket jobb med å sette i gang festivalens siste dag. Låtene er fengende og samtidig interessante, og det ingen tvil om at samtlige i bandet kan spille. Dette er spesielt gøy med tanke på at alle bandets faste medlemmer befinner seg i tenårene, knapt nok det.

Her er det altså lov å ha store forhåpninger om fremtiden. Ikke nok med at disse gutta kan spille og skrive låter. I likhet med en flere andre nyere Halden-band (som blant annet Dr. Joe og Huma Luma) skiller disse seg ut når det kommer til sjanger. I en by som kan sies å lenge ha vært preget av et smalt utvalg sjangere og uttrykk, er det deilig å høre flere nye band satse på «nye» typer musikk.

Kommentarer

kommentarer