«25 nye opplevelsesturer» lanseres lørdag

Lørdag 24. september kl. 12.00 lanserer Fredrikshalds bokforlag AS en ny turbok for Halden. Lanseringen finner sted hos Notabene i Tista senter. Boka er skrevet av Morten Paulsen og heter «25 nye opplevelsesturer». 

Det er mye god helse å finne i Haldenmarka. Mange har for lengst oppdaget hvor flott turterreng byen vår er velsignet med, og hundrevis av unge og gamle går regelmessig tur året rundt. De får nå hjelp av Morten Paulsen til å finne enda flere turmuligheter. Turene går både i bynære omgivelser og langt til skogs og gir utfordringer for turgåere i alle aldre.

Litt utenfor allfarvei
Også denne gang har forfatteren forsøkt å finne ruter hvor folk ikke ferdes så mye. Turene følger stier og veier, og med kart og beskrivelser vil det være greit å finne fram. Målet er at «25 nye opplevelsesturer» blir en inspirasjonskilde for folks turvalg i årene som kommer. Nitten av turene går i Halden, fem i Aremark og en i Sarpsborg like ved kommunegrensa til Halden.

«25 nye opplevelsesturer» er en oppfølger av Paulsens forrige turbok – «30 opplevelsesturer i Halden og Aremark».

Enestående dugnadsinnsats
I forordet skryter Morten Paulsen av den store dugnadsinnsatsen som gjøres for å tilrettelegge for turfolket. Hadde det ikke vært for mange ivrige dugnadsgjenger som bruker massevis av tid med maling, spiker og plank, hadde det ikke vært så enkelt å ta seg fram i marka. Et godt eksempel er Bergstien fra Søndre Boksjø til Tistedal. Hele stien, som delvis går i myrlendt og litt uoversiktlig terreng, er nå merket på nytt.

Ulike vanskelighetsgrader
Turene er delt inn i ulike vanskelighetsgrader med ulik fargekode. Da blir det lettere for deg som turgåer å velge rett tur i forhold til den formen du er i, dine ferdigheter og om du har med små barn. En ting er sikkert; her er det turer for alle aldersgrupper.

Lanseringen finner sted hos Notabene på Tista senter lørdag mellom kl. 12.00 og 14.00.

Artikkelen er levert av Fredrikshald Bokforlag.

***

Vil du vinne boken «25 nye opplevelsesturer»?
Det eneste du trenger å gjøre for å være med i trekningen er å fortelle oss hvor din favorittplass i Halden er.

Vi trekker en vinner førstkommende mandag kl. 21.

Lykke til!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer