Overbevisende debut

Halden Drum Corps løfta taket i Black Box med sin debutkonsert søndag ettermiddag. 

De har øvd siden januar. De har tromma seg gjennom nye stykker bit for bit, de har øvd inn sketsjer og de har lært seg nye instrumenter. De har tromma på bøtter, tønner og jerrykanner, og lært seg å lage rytme med rør og pappkopper. Søndag skulle de endelig få vise hva de kunne, og det svingte noe så inni hampen.

Halden kulturskoles nye trommekorps tromma seg rett inn i haldensernes hjerter da de dukka opp i bybildet i Halden i februar 2018. Siden den gang har de dukka opp både her og der. Vi har sett dem på Dansens dag, vi har sett dem på 17. mai og de har dukka opp ved flere anledninger i Brygga kultursal også. Søndag var dagen kommet for en egen konsert.

-Dette har vi venta lenge på, sier trommekorpsgeneralen sjøl, Vidar Eilertsen etter første nummer. Vi har øvd siden januar, og nå gleder vi oss til å vise dere hva vi kan.

Trommekorpssjef Vidar Eilertsen.

At trommekorpset har øvd, det hører vi. Tromminga sitter som et skudd i Black Box i dag. Trommegjengen starter festen med et par numre med alle mann til trommene. Når sju skarptrommer, tre basstrommer, og fem quad toms setter i gang så svinger det ganske heftig. Noen av de mer sensible publikummerne må ty til øreproppene her, men jeg tipper de hørte trommene ganske godt allikevel. Trommekorpset hadde omsorgsfullt nok tenkt på de mer ømfintlige trommehinnene i forkant av konserten, i kiosken kunne man nemlig få kjøpt ørepropper for en tier.

Alle stykkene Halden Drum Corps spiller har Vidar skrevet selv.

Sjekk ut Parkour her:

Bra, eller hva?

Men det var altså ikke bare tromming på menyen på Halden Drum Corps debutkonsert søndag ettermiddag. Det var humor også. Trommekorpset hadde øvd inn et par sketsjer for å lage litt variasjon i konserten, men fritt for rytme var det selvfølgelig ikke her heller.

Skarptrommis Pernille Jørgensen er vel ikke akkurat morgensola sjøl der hun kommer tuslende i pysjen i sketsjen Morgenstemning. Barna på bordet klapper og spiller på pappkopper, men piler unna når Pernille kommer med avisa under armen og farlig lave bryn.

Det er imidlertid ingen frelse i sikte for den morgengretne Pernille. De koppespillende barna har forsvunnet, men morgenfreden får ikke råde ved Pernilles frokostbord. Når resten av husets frokostgjeng kommer i slåbroker og pyjamaser blir det fort rytmefest ved bordet. Det låter veldig kult, men Pernille er ikke spesielt imponert.

Den morgenfriske gjengen rundt bordet lager rytmer med frokostblandingsesker, barberskumbokser og teskjeer. Pernille blir mer og mer muggen.
Det klikker for Pernille.

Humorinnslagene sitter som de skal, og gir akkurat den variasjonen som trengs til konserten. I tillegg til å spille bra på trommer har trommekorpset bevist at de er ganske lekne. En undervurdert kvalitet etter min mening. Det er god kjemi på scenen, og det at korpset består av en god blanding barn og voksne gir gruppa ekstra sjarme.

Rør, jerrykanner, bøtter og tønner.

Innimellom sketsjene og de rene trommenumrene kommer det noen stykker spilt på rør, jerrykanner, bøtter og tønner.

Bøttetromming.

Vi får dessuten se hvor sinnsykt god Vidar Eilertsen er på Xylofon. Selv når rampete trommekorpsbarn kommer og stikker av med xylofonen briljerer han, det er jo bare å løpe etter og spille.

-Jeg er utrolig fornøyd, sier Vidar etter konserten er overstått, det var moro å endelig få ha en egen konsert. Frem til nå har vi bare hatt gjesteinnslag på andres arrangementer, vi har drømt lenge om å få til en debutkonsert. Vi har lagt mye jobb i det her, og vi har skrevet alt selv. Det var på tide at vi fikk vist frem mer av det vi har å by på! Vi var veldig spente nå før konserten, vi var spesielt spent på om det kom folk.

Det kom folk. Nærmere 70 publikummere tok turen til Black Box søndag ettermiddag.

Noen som føler seg frista til å bli trommis i trommekorpset der ute? Det er plass til flere medlemmer!

-Er det noen som har en liten trommis i magan så er det bare å slenge seg på, sier Vidar. Det er ikke skummelt i det hele tatt.

Trommekorpset har også planer om å lage en juniorgruppe til høsten. Mer informasjon om dette vil dukke opp etterhvert på Halden kulturskoles nettside.

De har god grunn til å være fornøyde, både Vidar og trommekorpset. De har laga en utrolig bra debutkonsert sammen. Halden Drum Corps er et friskt og severdig tilskudd på Haldens kulturscene, måtte vi få se mye mer til dem i tiden som kommer!

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer