21 gull til Haldens Svømmeklub

Halden Svømmeklubb fikk med seg totalt 21 gullmedaljer hjem fra Olavslekene i Sarpsborghallen i helgen.

Olavslekene ble i helgen arrangert for 40. gang i Sarpsborghallen. Arrangør er Sarpsborg Idrettslag. Haldens Svømmeklub har deltatt siden den spede begynnelse. Stevnet er tradisjonsrikt, kvaliteten er høy og bredden stor. Halden stilte i år med en stor og solid tropp på 28 svømmere.

Halden fikk i helgen en ny svømmer som topper Norges rankingen i Signe Enberg (f. 2006). Klubben hentet hjem totalt 21 gullmedaljer. Christer Melberg tok sju gull. Synne Lauritzen tok seks gull, en sølv og en bronse. Aurora Oseland tok to gull, tre sølv og en bronse. Nils Arthur Dahl ble den 8. svømmeren fra Halden som kvalifiserte seg til Nordsjøstevnet.

Signe Enberg med Norges raskeste 50 fri i år

Signe Enberg (f. 2006) svømte Norges raskeste 50 fri i år i sin klasse. Det er 289 jenter i klassen som har svømt distansen i år men ingen har svømt den så raskt som Signe gjorde i helgen. I tillegg til gull på 50 fri tok Signe to sølv, to fjerdeplasser og en femteplass.

Signe Enberg gjorde et fantastisk løp i helgen. Av 289 jenter i Norge på rankingen 50 fri er hun nummer en.

7 gull til Christer Melberg og 6 gull til Synne Lauritzen

Synne Lauritzen (f. 2001) svømte hele åtte øvelser på to dager. Selv med et så hektisk program presterte Synne å fokusere gang på gang og fikk med seg seks gull, en sølv og en bronse. Synne er så allsidig at hun er ranket topp fem i Norge på både bryst, rygg og medley øvelser.

Christer Melberg (f. 2001) tok sju gull. Det ble også fire personlige rekorder. Han senket persen med fire sekunder på 200 butterfly og gikk med sin nye rekord opp til andreplass på rankingen i Norge i sin klasse. Christer er nå ranket topp tre i Norge på hele fem øvelser.

Fra venstre: Aurora Oseland, Christer Melberg og Synne Lauritzen.

Flere gull til Halden Svømmeklubb

Aurora Oseland (f. 2000) hentet hjem to gull, tre sølv, en bronse og en fjerdeplass. Aurora er ranket topp fem i Norge på både 50 bryst og 50 fri, og vi gleder oss til å følge henne under NM junior i november.

Nora Rindahl Misund (f. 2003) kapret to gull på 200 rygg og 200 bryst. Det ble også en fjerde, en femte og en sjetteplass på Nora. Nora er Norges raskeste på 100 rygg og er nå også ranket topp fem på den doble distansen.

Dorthe Nordgård (f. 2001) senket persen med tolv sekunder og tok gull på 800 fri. Dorthe er svært utholden og svømmer jevne løp og hun fikk også med seg sølv på den halve distansen.

Thomas Akses (f. 2003) tok gull på favorittdistansen 50 butterfly. To fjerdeplasser og to syvendeplasser ble det også. På 100 fri senket han persen med nesten tre sekunder.

Nora Ellingsen (f. 2003) spurtet inn til gull på 50 bryst. Nora var sju hundredeler fra kravet til Nordsjøstevnet og var skuffet over det. Men, glad for gull og pers. Sølv på 100 bryst ble det også på Nora som har forbedret seg mye det siste året.

Nils Arthur Dahl ble den 8. Halden svømmeren som er kvalifisert til Nordsjøstevnet

Nils Arthur Dahl kvalifiserte seg til Nordsjøstevnet for første gang. Det var et viktig mål. En fjerde og en femteplass ble det på Arthur.

 

Tekst og foto: Halden Svømmeklubb

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer