– 2 timer med bare høydepunkter

Søndag kveld arrangerte SOS-barnebyer Frivilliggruppe Halden konsert i Immanuels kirke. Arrangøren har oppsummert konserten med “2 timer med bare høydepunkter”.

Vi lar følelsen av en fantastisk konsert synke innover oss…

Det ble en 2 times konsert med bare høydepunkter!

Haldenia, haldens eldste kor, åpnet kvelden med 3 fine sanger og flott sangglede, dermed var musikkfesten i gang.

Et knippe unge artister overtok så scenen. Først ute her var Aurora Berger Grosvold.  Hun ble følsomt akkompagnert av Benjamin Haavelsrud på gitar, og sang deretter en egenkomponert sang til eget gitarakkompagnement. Hennes opptreden var I år som i fjor en fin musikalsk opplevelse.

Jonas Halvari Hansen fylte kirkerommet med herlige klarinett toner! Adagio fra songs from a Secret Garden av Rolf Løvland spilte han mesterlig!

Et gjensyn med Ingvild Haakonsdatter Sivertsen bød på overraskelser. Hun opptrådte ikke bare med sin egen særegne sangstemme, men hadde med seg et lite band bestående av Benjamin og Alfred Haavelsrud og Jørgen Nilsen. Trommetoner, gitar, kontrabass og keyboardtoner fylte kirkerommet med fin musikk og herlig ungdommelig spilleglede. Musikk er så mangt…

Omar Østli er kjent for de fleste haldensere, men kveldens sang og gitaropptreden var direkte rørende! Hans innlevelse i musikken fortsatte sammen med Hege Brynildsens sang. Igjen et nydelig bidrag fra Haldens countrypar.

Neste punkt i konserten ble en rørende beretning av Mostafizur Rahman. Hans liv under fattige kår i Bangladesh før han som 6-åring kom inn i en barneby var sterk kost både for han selv og et musestille publikum!

IMG_3996

Gørgod Sang som er en sanggruppe med base på Frivilligsentralen stemte så i med den meget passende sangen Sommerfuggel i vinterland av Halvdan Sivertsen. De fikk stor applaus fra et fulltallig publikum. Trioen stemning, fortsatte med en nydelig utførelse av Billy Yean av Michael Jackson. Dametrio Tress kom nå fram og presenterte 3 livlige sanger. Engasjementet og intensiteten i fremførelse fikk publikum til å bli med i klapping og ikke minst applausen etter hvert nummer!

En nydelig sopran, Inger Lise Haavelsrud skapte stemning med sang og pianoakkompagnement med sangen Vår beste dag av Erik Bye. Så ble det fantastiske klassiske toner i Lasscia chio pianga av Händel.

Konsertens absolutte høydepunktet  kom likevel helt til slutt. Wolfgang Plagge introduserte først komponisent Zoran Mesic og musikkstykket Mostar. Dramatiske toner og tung og rørende musikk dundret gjennom kirkerommet. Det tok pusten fra tilhørere. Dette var spill på flygelet som bare en virkelig mester kan! Forbløffende, treffende sårt og mesterlig!

Hans andre stykke var litt lettere, men like mesterlig fremført! 

Applausen ville ingen ende ta !!!

Blomsteroverrekkelse ble et gledelig siste punkt. Alle artister ble takket for det fine bidraget til en svært vellykket konsert.

 

Del artikkelen:

Kommentarer

kommentarer