19 tips til helgen

Foto: Halden Kunstforening

Denne helgen er det intet mindre enn fem ulike sportslige utfordringer man kan hive seg på hvis det rykker litt i konkurransebenet. Hvis du ønsker å fylle på med litt kultur mellom slaga er det selvfølgelig mulighet for det også.

Fem sportslige arrangementer smeller av gårde i Halden og omegn denne helgen. Det første arrangementet er allerede godt i gang, og da snakker vi selvfølgelig om NM-uka i orientering som ble skutt i gang allerede i går. NM-uka går til og med søndag.

Lørdag kl. 11 går startskuddet for Kretsmesterskapet i Rulleski på Tistedal skianlegg. Det arrangeres renn både lørdag og søndag.

En snau time etter startskuddet går i Tistedal skianlegg lørdag er det startsmell for melkesyrefesten Kanonløpet på Halden Torg. Målet er som vanlig toppen av Fredriksten festning, og den som først forserer de 122 høydemetrene vinner både heder og ære ved målgang. Hvis ikke motbakkeløp er din forte kan du jo stå på sidelinja og heie frem dem som trosser melkesyra og blodsmaken og sliter seg opp bakken.

Har du lyst til å sykle langt og fort? Eller lyst til å se på folk som sykler langt og fort? Det er Femsjøen rundt på søndag.

For de som foretrekker skogens ro er det åpning av Natursti på Ulveholtet med Halden Naturvernforbund lørdag klokken 11. Barnas Turlag er invitert med på tur, og det blir både speideraktiviteter og miniorientering.

På søndagen er det sykkelfantastenes tur, da er det klart for det årlige landeveisrittet Femsjøen rundt. For dem som helst trener uten sykkel kan Duathlon på Fredriksten Festning være et alternativ denne søndagen.

Dersom du er interessert i sport, men ikke nødvendigvis ønsker å delta, kan du møte opp og bidra til å skape stemning på Comets Kick Off på Brygga Kultursal lørdag kveld. Billetter kr 100,-.

Av det mer kulturelle slaget er Vertavokvartettens konsert på Brygga Kultursal fredag kveld. Dette er musisering av ypperste kvalitet. Et annet kulturelt innslag blant byens helgeaktiviteter er Halden Kunstforenings tre kunstutstillinger på Vannvogna Kunsthall, Galleri Rød og Galleri WendA på lørdag og søndag fra 12 – 16.

Vertavokvartetten beærer Halden med en visitt på fredag. 

Lokalhistorie er også på agendaen denne lørdagen, kanskje du skal overvære åpningen av Monolittmuseumet på Hov? Den som møter opp vil blant annet få høre de flinke artistene fra fjorårets Stenhoggerfestival synge to sanger som passer til anledningen.

Dersom strykere, kunstutstillinger og monolitter ikke er din tekopp er det mulighet for underholdning av den litt mørkere typen på Feelgood fredag, da kommer nemlig Mr. Orkester og Ukult for å lage leven i Svenskegata. To andre konserter som spilles i Halden denne helgen er Morten Marcussen Bands blueskonsert på Kongens lørdag, og Cato Lee’s Country Combo på Siste Reis søndag kveld.

På Bryggerhuset blir det ikke leven, men quiz og bingo. Nå kan det jo hende det faktisk blir litt leven av dette allikevel, den som møter opp får se. Pøbbingo med Henrik og Jørgen  arrangeres på fredag, og Quiz med David på lørdag.

På Mikrobryggeriet lar de ølen sitte i hovedsetet fredag, da fyller de opp kranene med øl fra St. Halvards. En ansatt fra St. Hallvards bryggeri er også på plass for å snakke øl med de oppmøtte.

Det blir hæla i taket og tenna i tapeten på Gribsrød Gård på lørdag.

Du får kjøpt øl på Høstfest på Farmen også, der blir det nemlig skikkelig låvefest med live band og bar i stallen fra klokka ni til ett. Du kan ta med deg bobilen, campingvogna eller teltet og campe gratis på området.

Ingen grunn til å sitte hjemme denne helgen heller altså! God helg til alle der ute.

 

 

Kommentarer

kommentarer