17. mai-disco på Ungdomssamfundet

Endelig kan Ungdomssamfundet invitere til disco og feiring av 17. mai igjen! I morgen blir det disco for både barn og ungdom i Storsalen på huset!

Mikaela Røstadli Dahl er veldig fornøyd med å endelig kunne åpne dørene for 17. mai-feiring etter to år med pandemi.

– I morgen er planen å ta tilbake gamle 17. mai tradisjoner, da vi endelig ikke blir hindret av pandemien, og da må vi jo arrangere 17. mai-disco. Det har jo vært 17. mai-disco i Halden så langt tilbake jeg kan huske, og selv så husker jeg at jeg var på alle. Ingen 17. mai uten disco!

Ungdomssamfundet har et godt samarbeid med både 17. mai-komiteen og Halden kommune.

– Vi har leid inn PSS som skal bistå med vakthold, og i tillegg til dette så har vi Linn fra Rockehuset og en kollega av henne som skal hjelpe til. De frivillige som er en del av den vanlige hverdagen i klubben, og som kjenner ungdommene godt, skal også hjelpe til. De har også hjulpet til med alle forberedelsene

Klokken 18 åpner dørene for første discopulje, den er for barneskolebarn fra 5. til 7.trinn.

– Her blir det discostemning og litt leker, forteller Mikaela. På slutten av diskoteket skal vi ha ballongslipp! Vi har hengt opp et stoooort nett med ballonger, som slippes fra taket og over barna ved diskotekslutt. Inne i flere av ballongene ligger det gavekort på ulike aktiviteter som kino, trampolinepark, Tista senter, Tusenfryd og så videre. Det er premier for 1000-vis av kroner! 

Klokken 21 er det ungdommenes tur! Ungdomsdiscoet arrangeres for ungdomskoleelever fra 8. til 10. trinn.

– Her er det en liten endring siden sist, da 17. mai-diskotek har pleid å være for ungdom opp til 18 år. Denne endringen er gjort for å forhindre problematiske hendelser rundt alkohol, noe som dessverre har vært et kjent problem på 17. mai-diskotekene. 

I tillegg til den øvre aldersgrensen, har Ungdomssamfundet innført garderobeplikt for kvelden.

– Garderoben vil være bemannet under hele arrangementet, forteller Mikaela, slik at jakker, vesker og lignende trygt kan henges fra seg, og vi slipper at uønskede ting kommer inn i lokalet.

I kafeen kan discogjestene kjøpe brus, popcorn og kaker! DJ Persson er platespinner for kvelden.

– Persson jobber til vanlig ned vanskeligstilte barn og ungdommer, forteller Mikaela, han har drevet med lyd og lys fra han var barn selv. Han er helt rå, og vi lover at lydeffektene, lyden og livet kommer til å stå til forventningene.

Inntektene fra kvelden går til noe helt spesielt.

– Alle inntektene fra diskoteket skal gå til å skape sommerferieminner for barn og unge i Halden i sommer, forteller Mikaela. Vi blir også å se i byen både før og etter barnetoget hvor vi skal selge brus, kaffe, popcorn, kaker og led-ballonger. Her skal også all inntekt gå til å skape gode sommerferieminner for vanskeligstilte barn og ungdom i Halden.

 

Kommentarer

kommentarer